Ελλάδα

Η Θεσσαλία, τουριστικός κόμβος για Ελλάδα και εξωτερικό

Εκδήλωση παρουσίασης του Σχεδίου Μάρκετινγκ και οι Αναπτυξιακές Δράσεις για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας.

Το Σχέδιο Μάρκετινγκ Τουριστικού Προϊόντος της Θεσσσαλίας, καθώς και οι δράσεις τουριστικής προβολής που έχουν γίνει στο πλαίσιο της Σύμπραξης Τουρισμού για την εν λόγω Περιφέρεια, παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στο Βόλο. 

Ο λόγος για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Marketing Greece του ΣΕΤΕ και την Coca-Cola Τρία Έψιλον, σε στρατηγική συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, φορείς οι οποίοι αποτελούν την «Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία».

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece, κος Ιωσήφ Πάρσαλης: 

«Η Θεσσαλία, μέσα από ένα δυναμικό και πλήρες σχέδιο μάρκετινγκ, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αποκτά μια ξεχωριστή και σύγχρονη ταυτότητα ως τουριστικός προορισμός. Η μοναδική σύνθεση διαφορετικών προτάσεων διακοπών, η εναλλαγή της φύσης, η τοπική παράδοση, τα προϊόντα, οι άνθρωποι και οι αξίες που διατηρούνται αναλλοίωτες στο χρόνο, μας οδήγησαν στη δημιουργία ξεχωριστών εμπειριών για την προβολή της Θεσσαλίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κυρίαρχη θέση κατέχουν οι προορισμοί, η διασύνδεση προτάσεων εμπειρίας μεταξύ τους και η στόχευση στα ανάλογα προφίλ ταξιδιωτών. 

Μέσα από μια δομημένη προσέγγιση στην επικοινωνία, επιδιώκουμε την τοποθέτηση της Θεσσαλίας ισχυρά στο χάρτη επιλογών των Ευρωπαίων ταξιδιωτών που αναζητούν μια νέα αυθεντική πρόταση. Επιπλέον, μέσα από το πρόγραμμα εκπαίδευσης των επαγγελματιών τουρισμού θέτουμε βάσεις για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην περιοχή. 

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα δράσεων στο πλαίσιο της «Σύμπραξης Τουρισμού για τη Θεσσαλία» έχει την κατάλληλη υποδομή για να γίνει καταλύτης ανάπτυξης για την περιοχή και πηγή έμπνευσης τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τους επισκέπτες της Θεσσαλίας.

Το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Μάρκετινγκ και Ανταγωνιστικής Ταυτότητας της Θεσσαλίας είναι ένα πρακτικό εργαλείο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενεργειών τουριστικής προβολής. Ενσωματώνοντας και τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε, αξιοποιεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις εμπειρίες των προορισμών της Θεσσαλίας, χαράσσοντας τη στρατηγική, ορίζοντας τις κατευθύνσεις και συνθέτοντας το πλάνο για την αποτελεσματική ανάδειξη της Θεσσαλίας στο κοινό της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Μέσα από εμπειρίες τουριστικών προϊόντων, η Θεσσαλία λανσάρεται ως τουριστικός προορισμός που μπορεί να προσφέρει εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με τη μοναδική πλατφόρμα προβολής “Thessaly Handcrafted by Time”, η περιοχή τοποθετείται ως ένα εργόχειρο του χρόνου που έπλασε στο πέρασμά του τα τοπία, τους ανθρώπους, τους πολιτισμούς, τους μύθους. Είναι ένα κουβάρι από ιστορίες που υφαίνονται στον αργαλειό του χρόνου, ένας καμβάς πάνω στον οποίο ο χρόνος υφαίνει μια μοναδική ιστορία. Επιπροσθέτως για το ελληνικό κοινό, η καμπάνια στηρίζεται στις αξίες, τις παραδόσεις και την μοναδική υπόσχεση «Επιστροφή στις Ρίζες».