Σύμφωνα με την διατροφολόγο Ρομπ Χόμπσον, υπάρχει τρόπος να απολαύσουμε ποιοτικό και γευστικό φαγητό απ’ έξω και μας παραθέτει τις πιο υγιεινές επιλογές από τους δημοφιλέστερους τύπους κουζίνας.
Ινδική κουζίνα
Για ορεκτικό επέλεξε το «νταλ» που είναι πλούσιο σε θρεπτικές ίνες γιατί μοιάζει με σούπα και περιέχει την ιδανική ποσότητα λαχανικών, ενώ η μερίδα φτάνει τις 200 θερμίδες.
Ως προς το κυρίως πιάτο, προτείνει το κοτόπουλο «ταντούρι» που έχει 250 θερμίδες ανά μερίδα. Αυτό το κοτόπουλο μαγειρεύεται στεγνό σε καυτό φούρνο και σερβίρεται ιδανικά με λαχανικά.
Κινεζική κουζίνα
Για ορεκτικό δοκίμασε πιάτα θαλασσινών με πικάντικα καρυκεύματα, όπως οι γαρίδες σετσουάν, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλά σε λιπαρά. Πρόσεξε όμως τις σάλτσες που τα συνοδεύουν γιατί συνήθως έχουν ζάχαρη και αλάτι και φτάνουν τις 300 θερμίδες ανά μερίδα.
Ως προς το κυρίως πιάτο, επέλεξε άπαχο βοδινό κρέας ή θαλασσινά, που σερβίρονται μαζί με λαχανικά, όπως οι πιπεριές επάνω σε αντικολλητικό σκεύος, αλλά πρόσεξε την σόγια που χρησιμοποιείται στις περισσότερες ασιατικές συνταγές.
Τηγανητές πατάτες και ψάρι
Ενα διαδεδομένο γεύμα στις χώρες του εξωτερικού, που στην Ελλάδα θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο σουβλάκι. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μειώσεις την ποσότητα από τις τηγανητής πατάτας και να αυξήσεις αυτή του κρέατος, αν θέλεις να μείνεις μακριά από λίπος και περιττές θερμίδες.
Η πίτσα
Οι Ιταλοί είναι «μάστορες» στη γεύση και τη ζύμη της, αλλά στη χώρα μας η εκδοχή της δεν είναι ακριβώς η ίδια. Για να γλιτώσεις θερμίδες, ο διατροφολόγος προτείνει να επιλέξεις την πίτσα με τη λεπτότερη ζύμη και να περιορίσεις το τόπινγκ σε ντομάτα και τυρί, ενώ μπορείς να προσθέσεις και φρέσκα λαχανικά. Ετσι η πίτσα θα φτάσει συνολικά τις 650 θερμίδες. Εναλλακτικά, μπορείς να φας μισή πίτσα και μια σαλάτα.