Τεχνολογία

Facebook: Επέμβαση της ΔΗΕ σε υπόθεση διαδικτυακού εκβιασμού

Ελληνίδα χρήστης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, φέρεται να έπεσε θύμα από άγνωστο, ο οποίος είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ με τα στοιχεία της και ζητούσε χρήματα.

Η γυναίκα ειδοποίησε έγκαιρα την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και ασκήθηκε δικογραφία εις βάρος του.

Συγκεκριμένα, η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία παθούσας, σύμφωνα με την οποία, άγνωστο άτομο αφού δημιούργησε «ψεύτικο» προφίλ με τα στοιχεία της, το χρησιμοποίησε ζητώντας χρήματα από διαδικτυακή της φίλη.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων, κατά την οποία ταυτοποιήθηκαν τόσο τα ηλεκτρονικά ίχνη όσο και η εμπλοκή του 30χρονου ως διαχειριστή-κατόχου του επίμαχου «ψεύτικου» προφίλ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188. Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD.