Αθλητισμός

Οι «ερυθρόλευκες»… πληγές στα ντέρμπι! (pics)

Ο Ολυμπιακός έχασε μετά από χρόνια και τα τρία εκτός έδρας ντέρμπι του και μείς σας αναλύουμε με αριθμητικά δεδομένα το δημιουργικό και το επιθετικό πρόβλημά του.

​Με τον Παναθηναϊκό στο ματς της Λεωφόρου οι ερυθρόλευκοι έκαναν ίσως το χειρότερό τους παιχνίδι σε τέτοια μεγάλη αναμέτρηση εδώ και χρόνια και αναμφίβολα την πιο κακή τους εμφάνιση σε ντέρμπι φέτος. Ο Βασίλης Βούζας διατήρησε την διάταξη, με την οποία παρατάσσεται συνήθως η ομάδα του Ολυμπιακού. Αυτό το 4-2-3-1, με τον Καπίνο, όμως, να επανέρχεται κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, ήταν ο Φιγκέϊρας, ο Μποτία, ο Ντα Κόστα και ο Σισοκό. Ο Ρομαό με τον Μάρτινς ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ του Ολυμπιακού και μπροστά τους, σε ελεύθερο ρόλο, ήταν ο Τσόρι Ντομίνγκες. Στις πτέρυγες ήταν δεξιά ο Ελιουνούσι και αριστερά ο Σεμπά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης άρχισε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. 

Ο Ολυμπιακός είχε τεράστιο πρόβλημα κυκλοφορίας και σωστής μεταβίβασης της μπάλας. Έκανε μόλις μία τελική με τον Ανσαριφάρντ σε όλο το ματς και αυτή όχι προς την εστία! Τόσο ο Ιρανός όσο και ο Καρντόσο μετά που μπήκε ως αλλαγή και ακόμα και ο Τσόρι ουδέποτε τροφοδοτήθηκαν σωστά από τους μέσους, που έχασαν τελείως τον έλεγχο του άξονα από τους αντιπάλους τους. Εάν δεν υπήρχε κάτω από τα δοκάρια ο Καπίνο που έχει κάνει αρκετές μεγάλες επεμβάσεις το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις… Μπεσίκτας. Το στατιστικό για τον κίπερ του Ολυμπιακού που έκανε με διαφορά την κορυφαία του εμφάνιση φέτος κατέγραψε 4 αποκρούσεις, 3 κλεψίματα και 4 επεμβάσεις.

– Η μία τελική του Ολυμπιακού με Παναθηναϊκό είναι η χειρότερη επίδοση στα ντέρμπι! 

Στο παιχνίδι της Λεωφόρου οι Πειραιώτες είχαν 39 πάσες και 58 λάθη! Ακόμα πιο λίγες πάσες και από το ματς με την ΑΕΚ! Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο ο Ρομαό είχε 8 και όλοι οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί δεν έκαναν παρά ελάχιστα! Ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα είχε 78 πάσες και 20 κλεψίματα έναντι 16 των παικτών του Βούζα.

Από δημιουργικής και εκτελεστικής και επιθετικής πλευράς το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήταν το 2ο χειρότερο του Ολυμπιακού στα εκτός έδρας ντέρμπι. Είχε 4 τελικές και μόλις 40 πάσες με 43 λάθη και 10 κλεψίματα. Και σε αυτό το παιχνίδι δεν κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, δεν είχε επαρκή κατοχή και δεν ήταν όσο επικίνδυνος έπρεπε. Παρότι το γκολ το έφαγε από φάουλ και διώξιμο Ντα Κόστα με κεφαλιά προς τα πίσω που άλλαξε την πορεία της μπάλας ο Ολυμπιακός δεν άξιζε κάτι περισσότερο και ενώ είχε και την αποβολή του Μποτία που έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Ο απερχόμενος τεχνικός του, Πάουλο Μπέντο, επέλεξε το 4-2-3-1 στο ματς ως διάταξη και την ακόλουθη ενδεκάδα: ο Λεάλι ήταν στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Φιγκέϊρας, αριστερά ο Ντε Λα Μπέγια και στόπερ ο Μποτία με τον Ντα Κόστα. Στα χαφ ήταν ο Ρομαό, με τον Μάρτινς. Ο Φορτούνης έπαιζε μπροστά τους, ως «δεκάρι», σε ελεύθερο ρόλο. Στις πτέρυγες, αριστερά ήταν ο Σεμπά και δεξιά ο Ελιουνούσι. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ιντέγε.

Με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός στην Τούμπα ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα είχε το πιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο από κάθε άλλο φετινό του εκτός έδρας ντέρμπι. Θα μπορούσε να είχε ανοίξει και το σκορ σε χαμένο τετ α τετ του Ανσαριφάρντ. Έβγαλε στο σύνολο 12 τελικές με 1 προς την αντίπαλη εστία. Είχε 26 πάσες έναντι 24 του αντιπάλου του, 25 λάθη και 13 κλεψίματα. Πριν δεχθεί το πρώτο γκολ και αρχίσει μία μίνι ψυχολογική και αγωνιστική… κατάρρευση έδειχνε αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακό σε αυτό το ματς με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Λεάλι ήταν κάτω από τα δοκάρια και ενώ στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Φιγκέϊρας, Μποτία, Ρέτσος και Σισοκό. Στον άξονα έπαιζαν οι Ανδρούτσος και Ρομαό, μπροστά τους ο Φορτούνης, ως δεκάρι, ενώ στα άκρα ήταν δεξιά ο Ελιουνούσι και αριστερά ο Σεμπά. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιζε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό των αγώνων αυτών ήταν και η… σκακιέρα των πάγκων. Οι Μπέντο και Βούζας όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος δεν έδρασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να διαφοροποιήσουν την εικόνα της ομάδας εν μέσω της ροής του αγώνα. Οι αντίπαλοι προπονητές τους ήταν καλά… διαβασμένοι, τους πίεσαν πολύ και ψηλά στα… τρωτά τους σημεία και προς το αργό κέντρο άμυνας. Λάθη που υπήρχαν δεν διορθώθηκαν ποτέ. Για παράδειγμα στο ντέρμπι της Λεωφόρου η αριστερή πλευρά του Σισοκό ήταν… μαύρη τρύπα. Ο Παναθηναϊκός το είδε αυτό και έκανε διαρκώς επιθέσεις από εκεί. Ο Ολυμπιακός και προπονητικά δεν είχε… αντίδοτο για τέτοιες λεπτομέρειες ικανές να κάνουν την διαφορά όμως.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο