Αθλητισμός

Κι όμως ο ΠΑΟ μπορεί το αβαντάζ!

Και ξαφνικά, μετά το νέο... στραπάτσο της Φενέρ, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με πιθανότητες για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας.

Το «τριφύλλι» έκανε το καθήκον του απέναντι στην Αρμάνι και εκμεταλλεύτηκε την «γκέλα» της Φενέρμπαχτσε στο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ πλησιάζοντάς την σε απόσταση μίας νίκης (17 έναντι 16). Το ίδιο έκανε και η Μπασκόνια, που πέρασε από την έδρα της Μπάμπεργκ και βρίσκεται επίσης στο 16-11.

Έτσι, η κατάταξη στις θέσεις 4-7 διαμορφώνεται ως εξής:

4. Φενέρμπαχτσε 17-10

5. Παναθηναϊκός 16-11

6. Μπασκόνια 16-11

7. Ερυθρός Αστέρας 15-11*

*Με αγώνα λιγότερο

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν «έχει» την Φενέρμπαχτσε σε ενδεχόμενη ισοβαθμία και επομένως χρειάζεται δύο νίκες περισσότερες από την ομάδα του Ομπράντοβιτς στα τελευταία τρία παιχνίδια. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για την Μπασκόνια που έχει νικήσει μέσα-έξω την Φενέρμπαχτσε και υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Έτσι, γίνεται αντιληπτό πως το ματς Μπασκόνια-Παναθηναϊκός (23/3) αποκτά χαρακτήρα τελικού, αφού ο νικητής θα έχει πάρα πολλές πιθανότητες να μπει στην 4άδα και να κερδίσει αβαντάζ έδρας. Το πολύ δύσκολο πρόγραμμα της Φενέρ που είναι μάλιστα σε κακή κατάσταση και έχει απουσίες (Μπογκντάνοβιτς-Σλούκας), δίνει σοβαρές ελπίδες στο νικητή του παιχνιδιού. Όποιος κερδίσει, μάλιστα, φαίνεται πως είναι το φαβορί για να πάρει το πλεονέκτημα. Ιδιαίτερα αν το κάνουν οι Βάσκοι που έχουν εύκολο πρόγραμμα, αλλά και την ισοβαθμία υπέρ τους.

Η Φενέρμπαχτσε που δεν είναι σε καλή κατάσταση έχει πρόγραμμα «βουνό» μπροστά της. Συγκεκριμένα παίζει κατά σειρά με Eφές (έξω), Ρεάλ Μαδρίτης (έξω) και Μπαρτσελόνα (μέσα). Την ίδια στιγμή, η Μπασκόνια έχει το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα καθώς μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό παίζει εκτός έδρας με Γαλατάσαραϊ και εντός με Ζαλγκίρις. 

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός μετά το ταξίδι στη Βιτόρια θα παίξει κατά σειρά στο ΟΑΚΑ με την ΤΣΣΚΑ και στο Τελ Αβίβ με την αδιάφορη Μακάμπι, για την τελευταία αγωνιστική. Έτσι, αν οι «πράσινοι» έχουν φύγει με το διπλό από την έδρα της Μπασκόνια θα θέλουν ακόμα δύο νίκες και δύο στραβοπατήματα της «Φενέρ» στο πολύ δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά του. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό, αν το σενάριο στη Βιτόρια επαληθευτεί, είναι πως βρίσκεται σε θέση ισχύος και στην ισοβαθμία με τον Ερυθρό Αστέρα. 

To πρόγραμμα της Φενέρμπαχτσε:

Εφές (εκτός)

Ρεάλ (εκτός)

Μπαρτσελόνα (εντός)

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:

Μπασκόνια (εκτός)

ΤΣΣΚΑ (εντός)

Μακάμπι (εκτός)

Το πρόγραμμα της Μπασκόνια:

Παναθηναϊκός (εντός)

Γαλατάσαραϊ (εκτός)

Ζαλγκίρις (εντός)

Το πρόγραμμα του Ερυθρού Αστέρα:

Oλυμπιακός (εντός)

Μπαρτσελόνα (εκτός)

Ούνικς Καζάν (εντός)

Νταρουσάφακα (εκτός)

πηγή: sdna.gr