Αθλητισμός

Η προφητική ομιλία Ουζουνίδη στους παίκτες: «Θα κερδίσουμε, σας το υπογράφω»

Τα λόγια του Μαρίνου Ουζουνίδη στην ομιλία του προς τους "πράσινους" στην προπόνηση της Τρίτης, η σιγουριά για τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και η προσπάθειά του να αντιληφθούν άπαντες την αξία όλων των αγώνων.

​Ο ίδιος ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν αυτός που έδωσε την… είδηση, στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και την πανάξια νίκη του Παναθηναϊκού.

«Είχα πει στα παιδιά ότι θα κερδίσουμε από την Τρίτη. Ήμουν σίγουρος ότι θα νικήσουμε… », ήταν η χαρακτηριστική φράση του προπονητή του Παναθηναϊκού στους εκπροσώπους του Τύπου και εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε την προφητική ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές των «πράσινων». 

Μία ομιλία που εκτός από την προφητεία της νίκης εμπεριείχε και την απαιτούμενη νουθεσία για τα λεγόμενα ματς με τις «μικρότερες» ομάδες, τα οποία είθισται να καθορίζουν τα πρωταθλήματα.

Αλλωστε είναι σαφές ότι για τον Ουζουνίδης ο μεγαλύτερος στόχος του είναι η αλλαγή στη νοοτροπία των παικτών προκειμένου ο Παναθηναϊκός να παίζει πάντοτε με το ίδιο κίνητρο, ανεξαρτήτως αντιπάλου, προκειμένου να αυξήσει το εύρος της ανταγωνιστικότητάς του στο πρωτάθλημα. 

«Αυτή τη στιγμή φτιάχνω τη νοοτροπία της ομάδας να παίζει ποδόσφαιρο. Η νοοτροπία δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι» ήταν τα λόγια του εν προκειμένω.

Τί είπε όμως ο προπονητής του Παναθηναϊκού την περασμένη Τρίτη στο Κορωπί προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού;Ιδού τα λόγια του: «Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Το βλέπω από τον τρόπο που δουλεύετε και το πόσο πολύ το περιμένετε το ντέρμπι και δεν έχω καμία αμφιβολία. Είμαι σίγουρος ότι θα νικήσουμε την Κυριακή», τόνισε αρχικά ο Ουζουνίδης και συνέχισε λέγοντας: «το θέμα όμως δεν είναι να νικάμε τα ντέρμπι και να χάνουμε βαθμούς από ομάδες που είναι πολύ χειρότερές μας. Είχατε νικήσει τον Ολυμπιακό και με 3-0 στο Καραϊσκάκη αλλά στο τέλος η χρονιά δεν ήταν πετυχημένη. 

Οταν είσαι στον Παναθηναϊκό, ειδικά οι «μικρές» ομάδες πρέπει να παίζουν μαζί μας και να σκέφτονται με πόσα γκολ θα είναι ευχαριστημένοι και όχι ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. 

Κι εάν θέλετε να κατακτήσετε τίτλους και πρωταθλήματα είναι βασική προϋπόθεση να έχετε την ίδια συγκέντρωση για τη νίκη σε κάθε ματς.Για το ντέρμπι σας το ξαναλέω δεν υπάρχει περίπτωση, θα νικήσουμε και θα με θυμηθείτε. Το θέμα είναι όμως να μην πετάμε βαθμούς από ΄δω και από ‘κει»…

Πηγή: sdna.gr