Ελλάδα

Οργανωμένο σχέδιο διαφυγής είχαν ο Σώρρας και η σύζυγός του

Έρευνες στα σπίτια των παιδιών τους έκανε η αστυνομία. Κλειστά τηλέφωνα από την Παρασκευή το μεσημέρι έχουν οι δύο καταζητούμενοι.

Οργανωμένο σχέδιο… διαφυγής φαίνεται πως είχαν ο Αρτέμης Σώρρας και η συζυγός του προκειμένου να κρυφτούν και να αποφύγουν τη σύλληψη, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος”, η σύζυγός του ήταν εκείνη που έφυγε τρέχοντας μέσα από την αίθουσα του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων την Παρασκευή, όταν διαπίστωσε πως δεν θα πάρει αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης και φέρεται να ενημέρωσε τον σύζυγό της, προκειμένου να οργανώσουν τον τρόπο διαφυγής του.

Όπως γράφει σήμερα ο “Ελεύθερος Τύπος” υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του, έφυγαν ακτοπλοϊκώς από Πάτρα για Ιταλία χωρίς όμως να αποκλείουν το ενδεχόμενο να κρύβεται στην χώρα μας όπως ο ίδιος επικαλείται.

Σε περίπτωση που έχει διαφύγει σε γειτονική χώρα, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως μπορεί να επιχειρήσει να διαφύγει σε κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής, πριν εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Από μία πρώτη έρευνα στις αεροπορικές εταιρείες δεν φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει τις εναέριες μεταφορές για την διαφυγή του και αναζητούν στοιχεία για τον εντοπισμό του από τα στίγματα των τηλεφωνικών και διαδικτυακών του επικοινωνιών.

Ταυτόχρονα αναζητούν ηλεκτρονικά ίχνη του κόμβου μετάδοσης, αποστολής και του παραλήπτη του βίντεο του Σώρρα. Στο μεταξύ, το Σάββατο έγιναν έρευνες στις οικίες των τεσσάρων παιδιών του καταζητούμενου σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα και Μεσόγεια.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το «επίσημο» τηλέφωνο του Αρτέμη Σώρρα αλλά και της συζύγου του έκλεισαν από το μεσημέρι της Παρασκευής λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης.