Πολιτική

Θεοδωράκης: Πρέπει να διαδώσουμε το παραμύθι μας

Ομιλία έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τα τρία χρόνια από την ίδρυση του Ποταμιού.

“Πρέπει να διαδώσουμε το παραμύθι μας, ένα παραμύθι χωρίς ψέματα” τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συγκέντρωση-πάρτι στελεχών, εθελοντών και φίλων του κόμματος για τα τρία χρόνια από την ίδρυση του

“Το Ποτάμι το δημιούργησαν οι ανάγκες των καιρών. Δεν το ανταλλάσσουμε! Δεν το εγκαταλείπουμε! Ο στόχος λοιπόν δεν άλλαξε ένα κίνημα λογικής που υπηρετεί την κοινωνία και ένας αγώνας χωρίς τέλος. Περισσότερα για περισσότερους. Αυτό είναι το δικό μας Ποτάμι”.Αυτό υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το βράδυ σε συγκέντρωση-πάρτυ στελεχών, εθελοντών και φίλων του Ποταμιού για τα τρία χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Προηγήθηκε συζήτηση για τα fake news και τις παραπλανητικές ειδήσεις. Παρόντες ήταν και η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε ακόμη ότι “πρέπει να μην καλλιεργούμε νέες ψευδαισθήσεις. Επανεκκίνηση και όχι αναπαλαίωση έχουμε ανάγκη. Όσους τους ενδιαφέρει μόνο η κατάρρευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν ένα μισό, μετέωρο βήμα.Θέλουμε να αλλάξουμε κυβέρνηση; Ή είναι ώρα να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα; Ο λαός δεν σώζεται, ο λαός σώζει!Μην φύγουμε από το καταστροφικό, για να πάμε στο δυσάρεστο. Και η απάντηση είναι μόνο δική σας!Πρέπει να διαδώσουμε το παραμύθι μας. Ένα παραμύθι – για πρώτη φορά – χωρίς ψέματα”.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι “στη χώρα της ψεύτικης ταμπέλας, πρέπει αυτή τη φορά να δώσουμε τη μάχη του περιεχομένου, το ερώτημα λοιπόν ήταν λάθος. Δεν νικήσαμε – δεν ηττηθήκαμε. Το πραγματικό ερώτημα είναι θα ηττηθούμε ή θα νικήσουμε;”Επιτέθηκε στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για την αξιολόγηση λέγοντας ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης όλων των αξιολογήσεων, μέχρι σήμερα είναι η αποθέωση της απραξίας!

“Ακόμα και η υπόσχεση «καταργούμε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο» ήταν μια υπόσχεση βαρεμάρας.«Που να τρέχεις τώρα να αλλάξεις τη χώρα, άλλαξε ένα νόμο”, είπε και πρόσθεσε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν αντίθετοι στις αποκρατικοποιήσεις, τις σαμποτάρανε. Διαπραγμάτευση για χρυσό βατόμουρο! Την ημέρα που ο κ. Τσίπρας συνέθετε την μελωδία της ανάπτυξηςΗ ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωνε μείωση των επενδύσεων 30%! Η μεσαία τάξη καταρρέει, οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται.

Για τον διάλογο συνεργασίας με τις υπόλοιπες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι ξέρει να συζητά με ανοχή, ουσία και ακρίβεια. Έχουμε στο DNA μας την συνεργασία και τον διάλογο, επιζητούμε εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις με τα άλλα κόμματα.”Δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα. Έχουμε διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές νοοτροπίες… αλλά την ίδια πατρίδα.Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από ένα άχρωμο κέντρο πασπαρτού.

Δεν είμαστε όλοι ένα. Υπάρχουν οι συντηρητικοί με τα παλιά εικονίσματα. Και υπάρχουν και οι εκσυγχρονιστές. Κάποιοι συντηρητικοί του κέντρου αλληθωρίζουν το τελευταίο διάστημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ίσως το στερητικό σύνδρομο των υπουργείων”, τόνισε και συμπλήρωσε: “Εμείς όμως δεν θα προδώσουμε, αυτούς που μας πίστεψαν. Θα επιμείνουμε στις συνεργασίες, με βάση μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση, η οποία δεν περιλαμβάνει και δεν απευθύνεται στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι είναι καταστροφική και η λύση της αυτοδυναμίας, που διαλαλούν κάποιοι στην ΝΔ. Εξυπηρετεί την καριέρα τους, αλλά δεν εξυπηρετεί τη χώρα, όπως ανέφερε και πως “θέλουν να (ξανα)σώσουν την οικονομία αλλά δεν μας λένε πως χρεοκόπησαν τα σπίτια τους. Στα παλιά κόμματα εξουσίας υπάρχουν ομάδες συμφερόντων, φατρίες και βαρόνοι, που ετοιμάζονται να κάνουν ξανά έφοδο στα υπουργεία, σκέψου την επιστροφή στις μέρες της αυτοδυναμίας… Ένας νέος εφιάλτης για τη χώρα.Το μοίρασμα της εξουσίας θα γίνει πάλι με βάση τον ελάχιστο κοινό μέσο όρο.Η λύση λοιπόν δεν είναι η λευκή επιταγή σε αυτούς που ήδη έχουν δοκιμασθεί και αποτύχει”.

Για την επομένη των εκλογών ως λύση είναι μια κυβέρνηση που θα εκφράζει τις πρωτοπόρες, δημιουργικές και παραγωγικές, δυνάμεις του τόπου. “Πρέπει να απελευθερώσουμε τη χώρα από τους δυνάστες της: τον κρατισμό, την κομματοκρατία, τις συντεχνίες, τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό”, τόνισε και υπογράμμισε ότι η χώρα εκτός από μνημόνια θέλει ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο. Να φέρουμε πιο κοντά τα λόγια με τις πράξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο