Ελλάδα

Έντονη δυσαρέσκεια της Γιάννας Αγγελοπούλου προς την κυβέρνηση

Τέλος στο καλό κλίμα ανάμεσα σε Τσίπρα και Αγγελοπούλου.

Σύννεφα σκιάζουν, πλέον, τη σχέση της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου με την κυβέρνηση και η ίδια παραιτείται από τον μέχρι σήμερα τίτλο της, ”Πρέσβειρα εκ Προσωπικοτήτων”.

Συνοδεύει, μάλιστα, αυτή της την απόφαση με δηλώσεις-καρφιά κατά της κυβέρνησης, και ειδικά κατά του προέδρου της, κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο οι σχέσεις της όλα αυτά τα χρόνια ήταν κάτι περισσότερο από αγαστές. Σήμερα, η επιφανής Ελληνίδα, του αποδίδει παραλείψεις σε ό,τι αφορά αυτή της την ιδιότητα και αφήνει να φανεί η έντονη ενόχλησή της για μια σειρά ενεργειών όπως λέει στη δήλωσή της, που ακολουθεί:

«Μετά την σειρά ενεργειών και παραλείψεων που αφορούν την ιδιότητά μου ως Πρέσβεως εκ Προσωπικοτήτων που κατέχω από το 1998 και την έκδοση του διπλωματικού διαβατηρίου που παρακολουθεί την ιδιότητα αυτή, είμαι υποχρεωμένη να αποποιηθώ.

Την ανάθεση αυτή την εξέλαβα πάντα ως αναγνώριση στο πρόσωπό μου και αντίστοιχα, με όλες μου τις δυνάμεις, όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερα στην χώρα μου εν γνώσει όλων των Κυβερνήσεων.

Ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν.

Συνεχίζω, πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρω και να υπηρετώ αυτό που κρίνω ως σημαντικό για την χώρα μας».

Η κυρία Γιάννα Αγγαλοπούλου, κατέχει αυτή την ιδιότητα της Πρέσβειρας Προσωπικοτήτων από το 1998, διορισμένη από τον τότε ΥΠΕΞ κ. Θόδωρο Πάγκαλο, ως ένα πρόσωπο με εκτόπισμα στο διεθνές στερέωμα και δυνατότητα διεμβόλισης σε ζητήματα διεκδίκησης όπως ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και άλλα. 

Εκτός αυτού, σε ό,τι αφορά τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στήριξε με την έξωθεν καλή μαρτυρία της τον Αλέξη Τσίπρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Από σήμερα, όπως δείχνουν τα πράγματα, αρχίζει μια διαφορετική περίοδος αφού αυτή η ”ειδυλιακή σχέση” φαίνεται να διαρρηγνύεται και με την αποποίηση της ιδιότητας της Πρέσβειρας Προσωπικοτήτων.