Video

Ο Ξυδάκης βγήκε στην “τραγική” ΕΡΤ και δικαιολογήθηκε: Ήμουν υπερβολικός

Ο Νίκος Ξυδάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός και δημοσιογράφος, επιχείρησε να τα μαζέψει μετά τις αντιδράσεις που ακοιλούθησαν τα σχόλιά του για την ΕΡΤ αλλά και τους δημοσιογράφους συλλήβδην.  Καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” της ΕΡΤ επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. «Η ΕΡΤ είναι τραγική […]

Ο Νίκος Ξυδάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός και δημοσιογράφος, επιχείρησε να τα μαζέψει μετά τις αντιδράσεις που ακοιλούθησαν τα σχόλιά του για την ΕΡΤ αλλά και τους δημοσιογράφους συλλήβδην. 

Καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” της ΕΡΤ επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. «Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία», είπε το Σάββατο και χαρακτήρισε το σύνολο των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους και μισογύνηδες». Οι φράσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδερου της ΕΡΤ Δ. Τσακνή αλλά και την παρέμβαση της ΝΔ. 

Στην εμφάνισή του το πρωί στην δημόσια τηλεόραση, ο Ν. Ξυδάκης άρχισε να αναδιπλώνεται. Χαρακτήρισε υπερβολικό τον όρο «τραγική» που χρησιμοποίησε για την τηλεόραση της ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί συλλήβδην κρίση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. 

«Την ΕΡΤ την τιμώ και την αγαπώ» δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να επεμβαίνουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οπως ισχυρίστηκε, οι αναφορές του για την ΕΡΤ εντάσσονται σε ένα γενικότερο σκεπτικό για τη ροπή της τηλεοπτικής ενημέρωσης στο μείγμα ψυχαγωγίας και δράματος. 

Ο κ. Ξυδάκης επισήμανε ακόμη ότι είδε ένα βίντεο από το YouTube στην ΕΡΤ και γι’ αυτό έκανε τον χαρακτηρισμό ¨”τριτοκοσμική». Ο κ. Ξυδάκης μίλησε για λάθη στον νόμο επαναλειτουργίας της, καθώς δουλεύει σαν δημόσια υπηρεσία Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9 πμ μέχρι τις 5 μμ.

«Δεν θα έβγαινα να δώσω εξηγήσεις σε κανέναν άλλον πλην της ίδιας της ΕΡΤ», είπε ο κ. Ξυδάκης ενώ εξέφρασε και το παράπονό του γιατί δεν του ζήτησε κανείς εξηγήσεις πριν δεχθεί επιθέσεις. «Και με τον Διονύση Τσακνή μίλησα αφού είχε βγάλει την ανακοίνωση» είπε χαρακτηριστικά.

Η επικριτική αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Με ανοικτή επιστολή ο Διονύσης Τσακνής, απάντησε στο σχόλιο, περί «τραγικής και τριτοκοσμικής κατάστασης» της ΕΡΤ, λέγοντας ότι περίμενε μια διορθωτική δήλωση συγνώμης από τον κ. Ξυδάκη. Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωσή της, και η Ν.Δ.