Ελλάδα

Χαλάει από σήμερα ο καιρός

Βροχές αναμένονται από το μεσημέρι και μετά στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν σήμερα Κυριακή που βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες από τα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: αρχικά ασθενείς και σταδιακά νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές το βράδυ στα βορειοδυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 ως 19 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: αρχικά ασθενείς και σταδιακά νότιοι 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά νότιοι μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.