Ελλάδα

Έλληνας, λεπτός και νεαρός ο μανιακός δολοφόνος ταξιτζήδων

Το 22αρι όπλο "φορούσε" σιγαστήρα, αφού ο οδηγός ταξί δεν άκουσε τον πυροβολισμό. Ξεψαχνίζει τις κάμερες η Ασφάλεια για τον εντοπισμό του κουκουλοφόρου.

Ανάσταστη είναι η κοινωνία των οδηγών ταξί μετά τη δολοφονία στην Κηφισιά και τις ενδείξεις της αστυνομίας πως πρόκειται για μανιακό που τους έχει… βάλει σε στόχο. Στην ασφάλεια έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό του δράστη και οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής περιμένουν τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ερευνών για να επιβεβαιώσουν κάτι που φαντάζει σίγουρο. Ότι δηλαδή είναι ο ίδιος άνθρωπος πίσω και από τις δύο επιθέσεις, η μία εκ των οποίων αποδείχτηκε θανάσιμη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για νεαρό άνδρα, γύρω στα 25, αρκετά λεπτό, που χρησιμοποιεί ένα “περίεργο” 22αρι πιστόλι, όπως το αποκαλούν οι άνθρωποι της αστυνομίας. Στην κατάθεσή του ο 31χρονος οδηγός ταξί, που έπεσε θύμα επίθεσης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο άνδρας που φορούσε φόρμα με κουκούλα μίλησε ελάχιστα σε άπταιστα ελληνικά, έκατσε στο πίσω δεξί κάθισμα του ταξί και ζήτησε να τον μεταφέρω στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Κηφισιάς. Ξαφνικά, ένιωσα ένα περίεργο τσούξιμο στο λαιμό, λιποθύμησα, το αυτοκίνητο σταμάτησε λοξά στο δρόμο και ο δράστης εξαφανίστηκε. Ενημέρωσα την οικογένεια μου και με πήγαν στο νοσοκομείο όπου μου έβγαλαν τρεις σφαίρες από το λαιμό. Δεν συγκράτησα τα χαρακτηριστικά του δράστη και δεν μου κίνησε την περιέργεια το ότι φορούσε κουκούλα. Ήταν ένα κρύο βράδυ και στην περιοχή της Κηφισιάς πολλοί συνηθίζουν να φοράνε κουκούλες».

Το γεγονός πως ο οδηγός ταξί δεν άκουσε τον θόρυβο από τον πυροβολισμό, οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα πως το πιστόλι ήταν με σιγαστήρα. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ξεψαχνίζουν και τις κάμερες από τα γύρω μαγαζιά στα οποία κινήθηκαν τα δύο ταξί στις 11 και 28 Φεβρουαρίου, όταν έγιναν οι επιθέσεις, προκειμένου να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και να σκιαγραφήσουν το προφίλ του μανιακού δολοφόνου.