Αθλητισμός

«Ψάχνει» το βήμα πρόκρισης ο Άρης

Ο Άρης μπαίνει στη «μάχη» για τους 16 του Basketball Champions League και υποδέχεται την γαλλική Βιλερμπάν (19:30, Νοvasports2HD) με στόχο μία νίκη που θα τον κάνει φαβορί για πρόκριση.

​ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έκαναν το καθήκον τους απέναντι σε Μονακό και Τενερίφη αντίστοιχα και πλέον είναι η σειρά του Άρη να… ριχτεί ξανά στη «μάχη» του Champions League. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, αφού απέκλεισε με μία νίκη και μία ήττα τη Στρασμπούρ, θα βρει μία ακόμη γαλλική ομάδα στο δρόμο της: την πρωταθλήτρια Βιλερμπάν.

Oι πρωταθλητές Γαλλίας είχαν τερματίσει πρώτοι στον Γ’ όμιλο της διοργάνωσης και είχαν προκριθεί… άνευ αγώνος στους «16». Ωστόσο, δεν βρίσκονται σε ιδανική κατάσταση καθώς προέρχονται από εντός έδρας ήττα από την Ορτέζ στο πρωτάθλημα. 

Από την πλευρά του Άρη, το πρόβλημα έχει να κάνει με τον Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς που δε θα είναι διαθέσιμος λόγω τραυματισμού και αυτό «δένει» τα χέρια του Δημήτρη Πρίφτη όσον αφορά στις λύσεις του στη γραμμή ψηλών. Ο Έλληνας κόουτς δήλωσε εν όψει του αγώνα: «Να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να κερδίσουμε έστω και με μισό καλάθι παραπάνω. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο βασικό που είναι να κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα, να προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε από το ματς. Δεν υπάρχει κάποιο είδους συγκεκριμένης στρατηγικής. Πρέπει να κυνηγήσεις τα πάντα».

Ο δεύτερος αγώνας που θα διεξαχθεί επί γαλλικού εδάφους είναι προγραμματισμένος για την επόμενη Τρίτη (7/3, 21:30). Υπενθυμίζεται πως για τα ζευγάρια της φάσης των «8» θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση. 

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των «16»:

ΑΕΚ-Μονακό 69-68

ΠΑΟΚ-Τενερίφη 66-63 

Ολντενμπουργκ-Μπάνβιτ 82-82

Τετάρτη 1/3

Καρσίγιακα-Μπεσίκτας (19:00)

Αρης-Βιλερμπάν (19:30)

Λούντβιγκσμπουργκ-Νεπτούνας (21:00)

Σάσαρι-Λε Μαν (21:30)

Βενέτσια-Αβελίνο (21:30)

Πηγή: sdna.gr