Αθλητισμός

Όσο και να σκούζουν, θα γίνει του ΠΑΟΚ

Οι σχέσεις των «μεγάλων», οι συμμαχίες, ο στόχος της ρήξης με το σύστημα που διέλυσε το ποδόσφαιρο, ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Και κάπου ενδιάμεσα το ποδόσφαιρο, το οποίο παλεύει να αναπνεύσει, εγκλωβισμένο στη καφρίλα των ανθρώπων που το ελέγχουν.

​Ωραίο άθλημα το ποδόσφαιρο. Αρκεί να δουλεύεις για αυτό. Θα σε ανταμείψει, δεν θα σε πληγώσει ποτέ. Θα σε γεμίσει αναμνήσεις, οργασμούς, λύπες που θα σε διώχνουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Ο Πανιώνιος σκέφτεται το ποδόσφαιρο και ισορροπεί στην καφρίλα που επιβάλλουν τόσα χρόνια οι δυνάμεις του ΠΟΚ. Ο Νίκος Ζαμάνης που δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, έχει καταφέρει να τα έχει με όλους καλά και ταυτόχρονα να τους ξεφτιλίζει ποδοσφαιρικά. Όμως ποιος το βλέπει αυτό; Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, μόνο επικοινωνία.

Εμείς οι επαρχιώτες βρεθήκαμε με λεφτά. Σε μία εποχή που μετράνε τα δικά σου λεφτά και όχι των κυβερνήσεων, αυτά κάτω από το τραπέζι, οι χορηγίες σκάνδαλο ή τα τηλεοπτικά που πληρώνω εγώ για να κάνει προπαγάνδα ο Ολυμπιακός στη κρατική τηλεόραση. Έχουμε λεφτά του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος πληρώνει για να συμβεί το αυτονόητο. Να έχουμε προϊόν. Να έχουμε προϊόν.

Η γραμμή Ιβάν – ΠΑΟΚ εξ αρχής είναι η ίδια. Όποιος θελήσει να τη στηρίξει θα έχει μέλλον. Όποιος δεν θέλει να τη στηρίξει θα έχει θέμα γιατί απλούστατα θα ψάχνει μία ζωή δικαιολογίες για τη μετριότητά του.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία διάθεση να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Και αυτό φαίνεται από απλές συμπεριφορές. Πρώτα απ όλα επικοινωνιακά. Ουδέποτε έπαιξε με κορώνες, ουδέποτε έκανε επικοινωνιακά καραγκιοζλίκια.

Δεύτερον, επενδύει στο ποδόσφαιρο θέλοντας να το αναβαθμίσει. Ο Ιβάν είναι ο βασικός χορηγός της Λίγκας, βοηθάει όποιον μπορεί, κινεί χρήμα στην αγορά και αυτό δεν σημαίνει πως στήνει θυγατρικές. Ας ρίξει μία ματιά κανείς στα αποτελέσματα με τις ομάδες που έχει αγοράσει ο ΠΑΟΚ παίκτες και θα καταλάβει. Ο ΠΑΣ, ο Πανιώνιος, ακόμα και ο Ηρακλής, του έχουνε κάνει ζημιές.

Τρίτον και σημαντικότερο, ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει έναν πυρήνα 24ων Ενώσεων μόνο του, χωρίς να έχει ποντάρει σε κανένα από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η διάθεσή του να λειτουργήσει σωστά, έχει μεγαλώσει τον πυρήνα του. Και υπάρχουν άλλες επτά ενώσεις που παίζουν.

Πολλοί θα σταθούν στην αλλαγή στάσης των διαιτητών. Εγώ λέω πως οι Κουκουλάκης – Τριτσώνης παρά την προσπάθειά τους να ισορροπήσουν με κορυφαία στιγμή τον ορισμό Αρετόπουλου στο Περιστέρι την Πέμπτη, έχουν βελτιώσει πολύ τα πράγματα.

Άλλο να γίνονται λάθη και άλλο να γίνονται λάθη προς την ίδια κατεύθυνση συνεχώς. Λάθη θα γίνονται πάντα. Το θέμα είναι να μην υπάρχει ένας ευνοημένος.

Βλέπω πόσο ευαίσθητη έγινε η επικοινωνία από το γκολ οφσάιντ του ΠΑΟΚ. Βλέπω επίσης διάφορους …καθηγητές, να λένε πως δεν ήταν πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ το χέρι στο γύρισμα του Πέλκα. Οι ίδιοι έλεγαν πως ήταν πέναλτι αυτό που κέρδισε ο Ολυμπιακός στο ίδιο γήπεδο και γύρισε το εις βάρος του σκορ.

Είναι μία εποχή που τα μισά δημοσιεύματα και βάλε θα είναι κατευθυνόμενα. Εμείς στον ΠΑΟΚ, δεν έχουμε να κατευθύνουμε τίποτα. Η στάση μας είναι από την αρχή η ίδια.

Δεν έχουμε ξεφύγει ούτε εκατοστό.

Ο Παναθηναϊκός που σήκωσε τη σημαία της επανάστασης, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι δεν το γνωρίζουν, πως η προσφορά του στη συμμαχία δεν είναι και τόσο έντονη. Και στην επικοινωνία που είναι δυνατός, πολλοί είναι αυτοί που είναι ενοχλημένοι με το ύφος της. Ο Παναθηναϊκός του σήμερα, μου θυμίζει τον ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 90 και την πρώτη της νέας χιλιετίας. Η αδυναμία που φέρνει κακά μαντάτα. Δεν πρόκειται να κάνει κακό σε κανέναν γιατί τα πάντα έχουν δρομολογηθεί. Απλά κινδυνεύει να μικρύνει.

Ο Ολυμπιακός αρχίζει να συμβιβάζεται στην ιδέα πως χάνει τα κόζια. Δεν είναι τυχαία η πώληση εννέα βασικών το τελευταίο χρονικό διάστημα ή το ότι ξαφνικά θυμήθηκαν πως έχουν ακαδημίες. Τα μη εξασφαλισμένα κεφάλαια της σημαδεμένης τράπουλας οδηγούν σε άλλες συμπεριφορές. Νέες για τον συγκεκριμένο οργανισμό.

Την ΑΕΚ δεν μπορώ να την κατηγορήσω για κάτι, πλην κάποιων διαρροών για Ενώσεις που δήθεν ελέγχουν ενώ τις δούλεψαν άλλοι, όπως και το γεγονός πως εμφανίζεται συχνά πυκνά ως στέλεχος της συμμαχίας ο Θωμάς Μητρόπουλος. Ο αδερφός του οποίου απέτρεψε τις εκλογές του Οκτώβρη, ξέχωρα από το παρελθόν του.

Νομίζω πως οι σχέσεις ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα φτιάξουν. Αυτά που τους χωρίζουν είναι ασήμαντα μπροστά σε αυτά που έχουν μπροστά τους. Για τον Παναθηναϊκό δεν ελπίζω πως θα βάλει μυαλό. Ενώ γίνεται μία προσπάθεια που τον βολεύει ξεκάθαρα, θεωρεί πως από τη στιγμή που πέφτει το σύστημα της ΕΟ, πρέπει να πάρει αυτός της σκυτάλη. Χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα για αυτό, πλην της εν μέρει εχθρικής απέναντι στην ΕΟ επικοινωνίας του.

ΥΓ: Όλοι όσοι τοποθετούνται γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, είναι σαφές πως δεν έχουν καταλάβει το πώς σκέφτεται ο ΠΑΟΚ. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως όλα γίνονται βάσει σχεδίου, δεν μπορούν να διανοηθούν το τι έχει τρέξει εδώ και μία διετία. Και όλα αυτά γιατί τον υποτιμούν.

ΥΓ: Εκλογές θα γίνουν γιατί υπάρχει το εξής απλό πρόβλημα. Η επιτροπή εξομάλυνσης της ΦΙΦΑ, είναι υποχρεωμένη να δέχεται καθημερινά τρικλοποδιές από τους υπαλλήλους της ΕΟ που βρίσκονται στο Γουδί. Πολλοί θα ψάξουν για τρικ, όμως είναι σαφές πως δεν μπορεί να διοικηθεί το ποδόσφαιρο με αυτούς εκεί μέσα.

ΥΓ: Το ότι γράψαμε κάτι στη Forza, δεν σημαίνει πως είναι θέση Ιβάν. Ο Ιβάν ούτε μουγγός είναι, ούτε έλλειμα έχει στην επικοινωνία του. Οι πέντε που είμαστε εκεί, έχουμε αρκετές πηγές για να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει και πως κινείται όλο το έργο.

ΥΓ: Στο μπάσκετ είμαι ένα ευρωπαϊκό κλαμπ και δεν υπάρχει ένας τύπος να στήσει μία ομάδα δύο εκατ. ευρώ να σπάσω πλάκα. Κέρδισα και την Τενερίφη έχοντας κάποιες ελπίδες για τη ρεβάνς. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με εννέα, αλλά μας πούλησε η μπάλα στις τελευταίες δύο επιθέσεις.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο