Αθλητισμός

Απόφαση – βόμβα στα… θεμέλια του Παναθηναϊκού

Αυτό που αποφάσισαν να γίνει στο Τριφύλλι σίγουρα θα έχει σοβαρές συνέπειες, ωστόσο ήταν μονόδρομος για την "πράσινη" διοίκηση. Πού κολλάει ο ...Ολυμπιακός;

​Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο Παναθηναϊκός έχει μπει ξανά σε εποχή “σκληρού μνημονίου”. Μάλιστα, η νέα σφιχτή οικονομική πολιτική δεν επηρεάζει μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα της ΠΑΕ, αν κρίνουμε από τις χθεσινές αποχωρήσεις σημαντικών προσώπων.

Πάντως, οι περικοπές της διοίκησης δε θα σταματήσουν εδώ, καθώς, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο σκύλος, έχει ζητηθεί να γίνει μείωση του κόστους στις ακαδημίες ύψους 40%! Μιλάμε για πολύ μεγάλο ποσοστό και ίσως στο πιο σημαντικό κομμάτι που διατηρεί ένας σύλλογος.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός δαπανά το χρόνο περίπου 2 εκ. ευρώ για τις υποδομές του, ενώ οι Πράσινοι, μετά το “μαχαίρι” που έχει αποφασισθεί, θα δίνουν μόλις 200.000 ευρώ για την ανάδειξη νέων ταλέντων!

Πρόκειται για τεράστια διαφορά, που από τη μία, δείχνει πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΠΑΕ και από την άλλη, προμηνύει τα θέματα που μπορεί να προκύψουν μελλοντικά στην ομάδα με την απόφαση να μειωθούν οι δαπάνες στις ακαδημίες.

Βέβαια, οι κινήσεις αυτές θεωρούνται απαραίτητες αυτή τη στιγμή, γιατί η διοίκηση πασχίζει να εξοικονομήσει χρήματα, προκειμένου να καλύψει άλλες, πιο σημαντικές -στην παρούσα φάση τουλάχιστον- ανάγκες, οι οποίες αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του συλλόγου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και πρόσφατα, άλλωστε, ο Γιάννης Αλαφούζος τρέχει όλο αυτό το διάστημα για να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, έτσι ώστε σε πρώτη βάση να ξεπεραστεί χωρίς προβλήματα ο πρώτος μεγάλος σκόπελος που αφορά την αδειοδότηση.

Πηγή: sportdog.gr