Αθλητισμός

“Τελειωμένος από Ολυμπιακό ο…” – “Τον βίδωσε με μπουλόνια στο χορτάρι”!

"Καυτές" ατάκες από τον γνωστό "ερυθρόλευκο" δημοσιογράφο και μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί! Τι λέει για την παραμονή Μπέντο, τα παιχνίδια με την Μπεσίκτας, τον Ανδρούτσο και άλλα πολλά!

Μία συνέντευξη-φωτιά παραχώρησε   ο Δημοσθένης Καρμοίρης, σχολιάζοντας όλα τα καυτά θέματα της ερυθρόλευκης επικαιρότητας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ των πρωταθλητών, μίλησε για την παρουσία τού Ανσαριφάρντ στη ρεβάνς με την Οσμάμλισπορ, για τον …τελειωμένο Καρντόσο, για τον Ανδρούτσο που βίδωσε με μπουλόνια τον αντίπαλό του και έχει προσπεράσει τον Μανθάτη, αλλά και για τον Πάουλο Μπέντο που δεν αποκλείει να βρίσκεται στην ομάδα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο!

Παράλληλα, σχολίασε τα παιχνίδια με την Μπεσίκτας για τους “16” του Europa League, εξηγώντας τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να έχει τύχη…

Δημοσθένη, ποιο είναι το σχόλιό σου για την κλήρωση του Ολυμπιακού στους “16” του Europa League;

“Μετά το κουαρτέτο του τρόμου, δηλαδή τη Μαν. Γιουνάιτεντ, τις δύο γερμανικές και τη Ρόμα, ο Ολυμπιακός είχε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση. Η Μπεσίκτας είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Τουρκίας. Είναι brand name μαζί με Γαλατασαράι και Φενερμπαχτσέ για την Τουρκία, είναι οι BIG 3 της Τουρκίας και το χειρότερο για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν έχει να κρύψει το παραμικρό από τους Τούρκους. Βέβαια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν έχει να κρύψει κανείς και πολλά έτσι κι αλλιώς, με την κατασκοπεία, το διαδίκτυο κ.λπ., αλλα είναι τόσο νωπές οι εντυπώσεις από την Οσμάνλισπορ, που δεν έχει κρύψει το ελάχιστο ο Ολυμπιακός. Για να περάσει θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερος από τα τρία ημίχρονα που έπαιξε εναντίον της Οσμάνλισπορ και αρκετά καλύτερος από το εξαιρετικό δεύτερο χθεσινό 45λεπτο. Να μην διανοηθεί ο Ολυμπιακός να αφήσει ανεκμετάλλευτη παραγωγικά την έδρα του στο πρώτο ματς, γιατί η ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη δεν θα έχει καμιά σχέση η ατμόσφαιρα στο γηπεδό της με αυτή που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στην έδρα της Οσμάνλισπορ”.

Πώς είδες το χθεσινό παιχνίδι εναντίον της Οσμάνλισπορ;

“Ήταν μακράν η κορυφαία φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού, όσον αφορά το δεύτερο ημίχρονο. Γιατί πήρε μία θριαμβευτική πρόκριση, πετυχαίνοντας τρία γκολ σε ένα ημίχρονο, που δεν είναι και το πιο εύκολο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αν έδινα έναν τίτλο σε όλη αυτή την ιστορία, είναι: Αποσυμπίεση, αποφόρτιση, οξυγόνο τώρα! Ήταν ξεκάθαρο ότι φάνηκε πως λύθηκαν τα πόδια των ποδοσφαιριστών με το γρήγορο γκολ στην αρχή του δεύτερου μέρους. Η ομάδα απέκτησε ψυχολογία μετά από τις κακές εμφανίσεις και τη χαμηλή απόδοση που είχε ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα, αλλά και μετά από την ήττα εγωισμού (ανεξάρτητα αν δεν είχε σημασία η ήττα για την έκβαση του τίτλου) στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Γιατί ήταν τσαλαπάτημα για τον Ολυμπιακό και υπήρχε γκρίνια στην εξέδρα. Αυτό το εντυπωσιακό 3-0, μαζί με την πειστική εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου (γιατί στο πρώτο ημίχρονο ήταν, μία ακόμα φορά, για κλάμματα και λέγαμε ότι θα δούμε πάλι μία από τα ίδια), ο Ολυμπιακός έγινε ομάδα να τον πιείς στο ποτήρι. Ήταν ο Ολυμπιακός των μεγάλων ευρωπαϊκών επιτυχιών που έχουμε συνηθίσει”.

Η άποψή σου για την παρουσία του Ανσαριφάρντ;

“Η περίπτωση του Καρίμ είναι από εκείνες που λες Δεν είναι δυνατόν να το βλέπω εγώ που είμαι δημοσιογράφος ή κάποιος φίλαθλος και να μην το βλέπει ο προπονητής. Προφανώς την ίδια άποψη με εμάς έχει και ο Μπέντο και καλύτερα εμπεριστατωμένη, αλλά δεν ξέρω γιατί ο προπονητής (όπως κάθε προπονητής) έχει τα κολλήματα και τις εμμονές του σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν το λέω για τον Ιρανό συγκεκριμένα, που δεν έχει κάνει και τίποτα, αλλά η ομάδα είναι μία κοινωνία. Εδώ στη γυναίκα σου κάποια στιγμή θέλεις να μην πεις καλημέρα, γιατί κάτι σε έχει ενοχλήσει. Με τον Καρντόσο προφανώς πήγαινε καλύτερα και θεωρώ ότι η χθεσινή εμφάνιση του Ανσαριφάρντ δεν βγάζει από τον χάρτη τού σχεδιασμού τού Μπέντο τον Παραγουανό. Μετά τη χθεσινή εμφάνιση του Καρίμ θα πάψει μεν να επιμένει στον Καρντόσο, αλλά θα συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί σύμφωνα με τις ανάγκες ενός ματς και τις περιστάσεις. Αν υπάρχει κλειστό παιχνίδι από μία ομάδα στο Φάληρο, με γραμμή Μαζινό, πιθανώς να χρειάζεται ο πύργος που λέγεται Καρντόσο. Μήπως ξεμπουκώσει κιόλας, κάτι που δεν το βλέπω. Είναι τελειωμένος για την επόμενη περίοδο, ακόμα κι αν βάλει 8-10 γκολ μέχρι το τέλος. Που δεν θα τα βάλει όμως, γιατί η ψυχολογία του, που είναι το α και το ω, είναι πεσμένη. Ο Ανσαριφάρντ σε κάποιες περιπτώσεις θα παίζει μαζί με τον Καρντόσο, με αλλαγή συστήματος, αλλά και σε παιχνίδια που ο Ολυμπιακός θα θέλει γήπεδο για να βγάλει ταχύτητα, ορμή, box to box παιχνίδι”.

Πώς είδες τον Ανδρούτσο;

“Με έχει ενθουσιάσει γενικότερα αυτό το παιδί. Ενώ χρονικά ήρθε να δείξει το ταλέντο του αργότερα από τον Ρέτσο και τον Μανθάτη, αυτό το παιδί έχει προσπεράσει τουλάχιστον τον Μανθάτη! Για τον Ρέτσο δεν μπορώ να το πω, γιατί έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του και είναι ξεψαρωμένος. Θεωρώ ότι ο Ανδρούτσος είναι και καλύτερος τακτικά σε σχέση με τον Μανθάτη. Στην ενέργεια που κάνει στο δεύτερο γκολ, που το 60% ανήκει σε αυτόν και το 40% στον Ελιουνούσι, με άφησε παγωτό. Τέτοιες ενέργειες περιμένω μόνο από μεγάλους παίκτες της Bundesliga, βίδωσε με μπουλόνια στον αγωνιστικό χώρο τον αντίπαλο αμυντικό. Με τη βοήθεια του Θεού και της τύχης, θα στοιχημάτιζα ότι ο Ανδρούτσος και ο Ρέτσος θα κάνουν καριέρα. Για τον Μανθάτη διατηρώ επιφυλάξεις, για τον Νικολάου δεν ξέρω”.

Θεωρείς ότι υπάρχει ή μπορεί να προκύψει θέμα Μπέντο, ακόμα και μετά τη χθεσινή του επιτυχία;

“Δε νομίζω ότι πρέπει να μπει σε διαδικασία προπονητολογίας ο Ολυμπιακός, χθες έκανε delete στην εσωστρέφεια. Η σωστή βάση της ερώτησης θα μπορούσε να ήταν αν θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά στον Ολυμπιακό. Αυτό χωράει συζήτηση, ακόμα κι αν ο Μαρινάκης έδειξε ευγνωμοσύνη με τις δηλώσεις του για τον άνθρωπο που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Ο πρόεδρος όταν παρέλαβε από τον Κόκκαλη, είχε πει δύο κουβέντες: Ότι θέλει τον Ολυμπιακό αυτάρκη οικονομικά και αγωνιστικά με δικό του αίμα, με Ελληνόπουλα από την ακαδημία. Τότε που το είπε, κοιταζόμασταν αμήχανα όλοι. Μέχρι και τον Μάρκο Σίλβα, κανένας δεν τολμούσε να κάνει αυτό που κάνει ο ξεροκέφαλος Μπέντο, που κάποιες φορές δείχνει τάσεις αυτοκτονίας. Αυτός ο άνθρωπος υλοποιεί το όραμα του Μαρινάκη, αλλά αυτό δεν είναι συγχωροχάρτι για ό,τι άλλο στραβό κάνει. Θα ξαναμπούνε στη ζυγαριά όλα, ανεξάρτητα της επιτυχίας του να κληροδομήσει στον Ολυμπιακό αυτούς τους μπέμπηδες από την ακαδημία. Τώρα αν το καλοκαίρι βρει τον Ολυμπιακό με το νταμπλ και να έχει φτάσει μέχρι τους 8 ή τους 4 του Europa League, δεν τον διώχνεις…”.

Πώς βλέπεις το δύσκολο πρόγραμμα της συνέχειας;

“Το πιο σημαντικό από όλα, όπως είπα και προηγουμένως, είναι το delete στην εσωστρέφεια και οι δόσεις ψυχολογίας που πήρε. Δεν αλλάζει αυτό, ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα και έκανε μία πειστική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος χθες, αποδεικνύοντας ποιος ήταν το αφεντικό στο ζευγάρι. Θα ήταν τεράστια αδικία, αν υπήρχε ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο, αν αποκλειόταν ο Ολυμπιακός από αυτή την ομάδα. Διαφωνώ με όσους επιχειρούν να εκμηδενίσουν την αξία του ρόστερ, λέγοντας υπερβολές ότι είναι το χειρότερο από κάθε άλλη χρονιά. Έχουν συγκεκριμένο λόγο και στόχο που το κάνουν. Για αυτό εξοργίζομαι κάποιες φορές με τον Μπέντο, όπως στην περίπτωση του Μάριν, που ακυρώνει το ρόστερ. Ο Ολυμπιακός έχει ισχυρή υποδομή για να σφραγίσει τον τίτλο, χωρίς να χάσει τα ντέρμπι. Ήδη χάνοντας ένα, έχει πληγωθεί ο ίδιος ο Ολυμπιακός ως οργανισμός. Δεν μπορεί να πληγωθεί και από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, γιατί θα είναι λίγο ξενερωμένοι όλοι”.

πηγή:  sportdog.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο