Αθλητισμός

Στον Άρη το ντέρμπι, δύσκολα ο Πρωτέας

Σε ένα σπουδαίο ντέρμπι που κρίθηκε στην παράταση, ο Άρης επικράτησε του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ με 73-71 και έφτασε στη 4η φετινή του νίκη. Σημαντική νίκη και για τον Πρωτέα Βούλας, που επικράτησε του Παναθλητικού με 61-59.

Σε ένα παιχνίδι-θρίλερ, ο Άρης κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ και να επικρατήσει με 73-71 στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, φτάνοντας έτσι στη 4η νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1. Ο ΠΑΟΚ έπεσε στο 8-8, όμως συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο (14-10) κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα 10 πόντων (34-24) στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Όμως οι φιλοξενούμενες παρουσιάστηκαν πολύ καλύτερες στο τρίτο δεκάλεπτο και τρέχοντας ένα σερί 26-16 έφεραν το ματς στα ίσια (50-50), στο 30ο λεπτό.

Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι στα τελευταία λεπτά, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν συνεχώς στο σκορ και να ολοκληρώνουν το ματς ισόπαλες με 63-63. Έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη παράταση, με το έξτρα πεντάλεπτο να είναι ένα πραγματικό θρίλερ. Εκεί, οι παίκτριες του Άρη παρουσιάστηκαν πιο ψύχραιμες και επικράτησαν με το τελικό 73-71. Με αυτό το αποτέλεσμα οι «Κιτρινόμαυρες» ανέβηκαν στο 4-12, ενώ ο ΠΑΟΚ KΥΑΝΑ έπεσε στο 8-8.

Στη Βούλα, ο Πρωτέας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναθλητικού με 61-59 και να ανέβει στο 9-7, την ώρα που η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπεσε στο 8-8. Η ομάδα των νοτίων προαστίων ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και μετά το πρώτο δεκάλεπτο (15-14) ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ. Μάλιστα, στο 30ο λεπτό έφτασε στο +11 (57-46), με τον Παναθλητικό να προσπαθεί να επιστρέψει στη συνέχεια στο ματς. Ωστόσο οι παίκτριες του Πρωτέα φάνηκαν πιο ψύχραιμες στα τελευταία λεπτά και έφτασαν στη νίκη με το τελικό 61-59.

πηγή:  sdna.gr