Αθλητισμός

Ματς κορυφής στο Καραϊσκάκη, τοπικό ντέρμπι στο Καυτανζόγλειο

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη, ενώ ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο Καυτανζόγλειο για το τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λάρισα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League.

​Ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο θέλει να κάνει ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός που υποδέχεται στο Καραϊσκάκη τον δεύτερο Πανιώνιο στο παιχνίδι κορυφής της 22ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ανεβασμένοι μετά τη νίκη-πρόκριση στους 16 του Europa League επί της Οσμανλίσπορ με τον Πάουλο Μπέντο να μετράει ορισμένες απουσίες για τη σημερινή αναμέτρηση καθώς οι Φιγκέιρας και Μποτία είναι τιμωρημένοι, ο Καπίνο ανέτοιμος, ο Ρέτσος ταλαιπωρείται από ένα κρύωμα, ενώ ο Μάρτινς από ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού που τον αφήνει εκτός. Ο Πανιώνιος παραμένει σταθερά εντός της πεντάδας που οδηγεί στα πλέι-οφ, τα οποία δύσκολα θα χάσει. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς πάντως έχει αρκετές απουσίες να διαχειριστεί ενόψει της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη καθώς εκτός βρίσκονται βασικότατες επιλογές του, όπως οι Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Μπεν και Μασούντ.

Το πρόγραμμα ανοίγει στο Ολυμπιακό Στάδιο με την ΑΕΚ να υποδέχεται τη Λάρισα θέλοντας να ξαναπιάσει την 5η της βαθμολογίας Ξάνθη, δίνοντας έτσι αξία και στη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι την περασμένη αγωνιστική. Γκάλο και Πατίτο, όπως αναμενόταν δεν ξεπέρασαν τα προβλήματά τους, ενώ εκτός αποστολής έμειναν επίσης ο τιμωρημένος Μπακασέτας και ο Βράνιες, παρότι προπονείται κανονικά το τελευταίο διήμερο. Αντίθετα ο Μανόλο Χιμένεθ έχει στη διάθεσή του ξανά τον Τσιγκρίνσκι ενώ στην αποστολή επιστρέφει ο Αλμέιδα. Η Λάρισα προέρχεται από νίκη… χρυσάφι επί του Λεβαδειακού που την ξελάσπωσε για την ώρα από τις επικίνδυνες θέσεις. Πολλές οι απουσίες για τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος δεν έχει στη διάθεσή του τους Ντέλεντιτς, Γκόλια, Αναστασόπουλο, Τίκο, Ντοντό και Μονιάκη.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το ντέρμπι της πόλης ανάμεσα στον Ηρακλή και στον ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο με τον Δικέφαλο να αφήνει πια πίσω του τον αποκλεισμό από τη Σάλκε και να επικεντρώνεται στην τελική ευθεία της σεζόν. Η φόρμα που βρίσκεται άλλωστε τον βοηθά να ελπίζει πως θα περάσει από μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται. Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Σάκχοφ, και τους τραυματίες Κάνιας και Μυστακίδη. Ο Ηρακλής συνεχίζει να παλεύει για τη σωτηρία στην ουρά της βαθμολογίας με τον Γηραιό να μετράει μία απουσία ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, αυτή του τιμωρημένου Σαραμαντά.

Τέλος στη Λιβαδειά, ο Λεβαδειακός που «καίγεται» για βαθμούς στη μάχη της παραμονής, υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννενα Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων πέρα από τα αρνητικά αποτελέσματα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αρκετές απουσίες καθώς εκτός βρίσκονται οι Μάντζιος, Μουλόπουλος, Σουμπίνιο, Μεντί και Γιουσούφ. Στον ΠΑΣ τιμωρημένος είναι ο Καρανίκας.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Super League:

ΑΕΚ – Λάρισα (15:00 – NS2)

Ηρακλής – ΠΑΟΚ (17:15 – NS2)

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννενα (17:15 – NS4)

Ολυμπιακός – Πανιώνιος (19:30 – NS1)

*Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Βέροια – Ατρόμητος (19:30)

Πηγή: sdna.gr