Αθλητισμός

Το δέκατο «πράσινο» θρίλερ στην Euroleague!

O Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε της Ούνικς Καζάν με 83-82 και πρόσθεσε ακόμα ένα... θρίλερ στη φετινή παρουσία του στην Euroleague!

Με την τρίποντη… βόμβα του Μάικ Τζέιμς, ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεπέρασε την κακή του εμφάνιση και επικράτησε της Ούνικς Καζάν με 83-82, φτάνοντας -έστω και με μεγάλη δυσκολία- στο 14-9 στην Euroleague.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πρόσθεσε ακόμα μία σημαντική νίκη στο ενεργητικό της, όπως επίσης και ακόμα ένα… θρίλερ. Το παιχνίδι κόντρα στην Ούνικς ήταν το δέκατο φετινό θρίλερ των «Πράσινων» στην Euroleague, με τον απολογισμό σε αυτές τις αναμετρήσεις να φτάνει πλέον στο 5-5!

Ειδικότερα, το πρώτο παιχνίδι για… γερά νεύρα στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης ήταν αυτό στη Μόσχα, κόντρα στη ΤΣΣΚΑ. Οι «Πράσινοι», έχοντας στην άκρη του πάγκου τους τον υπηρεσιακό Γιώργο Βόβορα, κοίταξαν στα μάτια το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη και παρά την σπουδαία ποιότητα των γηπεδούχων, έπεσαν… μαχόμενοι, με 81-77.

Πέντε ημέρες αργότερα (26/10), ο Παναθηναϊκός Superfoods ταξίδεψε στην Γερμανία και στη δύσκολη έδρα της Μπάμπεργκ, έχοντας για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου του τον Τσάβι Πασκουάλ. Οι έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι και με ένα σερί 11-0 στα τελευταία λεπτά, αλλά και το σπουδαίο δίποντο του Νικ Καλάθη 3,2″ πριν το τέλος, έφτασαν σε μία μεγάλη νίκη (84-83).

Βέβαια, αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν μόνο η… αρχή των «πράσινων» θρίλερ της φετινής Euroleague. Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκτός έδρας ήττα από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη (91-83) μετά από δύο παρατάσεις, αλλά και η νίκη με 83-75 επί της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, σε μία αναμέτρηση όπου το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Λίγες μέρες αργότερα, ήρθαν δύο ήττες που… πόνεσαν τον Παναθηναϊκό Superfoods. Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ επικράτησε των «Πράσινων» με 87-84, ενώ στο «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το «Τριφύλλι» ηττήθηκε με 79-77, χάρη στο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στο τέλος.

Τα θρίλερ βέβαια δε σταμάτησαν εκεί. Η εξαιρετική άμυνα του Νικ Καλάθη πάνω στον Ροντρίγκ Μπομπουά επέτρεψε στον Παναθηναϊκό Superfoods να επικρατήσει με… δυσκολία της Μπασκόνια με 69-68 στο ΟΑΚΑ, ενώ, στο Καζάν, οι «Πράσινοι» πλήρωσαν το κακό δεύτερο ημίχρονο (στο οποίο δέχτηκαν 48 πόντους) και την απώλεια των διψήφιων διαφορών που είχαν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, και ηττήθηκαν από την Ούνικς με 83-81. Παράλληλα, οι έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης έπαιξαν με την φωτιά στο εντός έδρας παιχνίδι με την Εφές, όμως το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης τους επέτρεψε να φτάσουν στη νίκη με 92-81.

Το παιχνίδι της Παρασκευής (24/2) ήταν το τελευταίο που προστέθηκε στη λίστα των φετινών «θρίλερ» του Παναθηναϊκού Superfoods που μας έχει συνηθίσει φέτος σε παιχνίδια για… γερά νεύρα! Μάλιστα, με εφτά αγωνιστικές να απομένουν, είναι αρκετά πιθανό να δούμε αρκετά παρόμοια ματς ακόμα στην Euroleague, ήδη αν ληφθεί υπόψη το πρόγραμμα των «Πράσινων» μέχρι το τέλος και η μάχη της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ για την είσοδο στην πρώτη τετράδα της Regular Season.

πηγή :  sdna.gr