Αθλητισμός

Σίνγκλετον… και του χρόνου!

Σίνγκλετον... και του χρόνου!

 Ο Κρις Σίνγκλετον είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού Παναθηναϊκού Superfoods. Μετά από μία εξαιρετική σεζόν στην Λοκομοτίβ Κουμπάν και την καλοκαιρινή… περιπέτεια της Κίνας, ο Αμερικανός άσος έχει μετατραπεί σε έναν παίκτη-κλειδί για τους έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης και τους έχει δικαιώσει απόλυτα για την επιλογή τους, καθώς η αγωνιστική του παρουσία δείχνει πως οι «Πράσινοι» βρήκαν… φλέβα χρυσού στην περίπτωσή του.

Ο Σίνγκλετον, που μετρά φέτος 11,5 πόντους, 5,9 ριμπάουντ, 1,2 κλεψίματα, 1,1 ασίστ στην Euroleague και 10,8 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1,7 κλεψίματα και 1,2 ασίστ στην Stoiximan.gr Basket League, έχει αποδείξει πως είναι ένας παίκτης πολύ υψηλού επίπεδου. Η διάρκεια στο παιχνίδι του και τα αγωνιστικά του στοιχεία τον έχουν μετατρέψει σε έναν απαραίτητο παίκτη για το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Αμερικανός άσος είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, ένας σύγχρονος φόργουορντ-σέντερ που έχει εξελιχθεί σε… βασικό κρίκο στην επιθετική αλλά και στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού Superfoods. Το μακρινό του σουτ και η ικανότητα στο post-up παιχνίδι είναι δίνουν συνεχώς πόντους, ενώ στην άμυνα προσφέρει πολλές λύσεις, κυρίως όταν ο Ισπανός τεχνικός επιλέγει τις αλλαγές στα σκριν. Άλλωστε, ο Σίνγκλετον μπορεί να μαρκάρει τόσο τους αντίπαλους ψηλούς, όσο και τους περιφερειακούς, κυρίως χάρη στα γρήγορα πόδια και τις εξαιρετικές πλάγιες μετατοπίσεις του.

Στο… διά ταύτα. Ο Σίνγκλετον έχει εξελιχτεί σε έναν κομβικό παίκτη για τον Τσάβι Πασκουάλ και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, η διοίκηση των «Πράσινων» σκοπεύει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της ομάδας και την επόμενη σεζόν.

Όπως και στην περίπτωση του Κέι Σι Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός Superfoods προέβλεψε σωστά και στην περίπτωση του 27χρονου άσου και έχει την δυνατότητα μονομερούς option για την ανανέωση του συμβολαίου του. Κάτι που σημαίνει πως είναι καθαρά στο χέρι των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης να κρατήσουν στις τάξεις της ομάδας τον Σίνγκλετον και μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Εξίσου σημαντικό είναι πως αυτό θα συμβεί με αύξηση μεν των αποδοχών, που δεν θα διαταράσσει όμως τις ισορροπίες και τον γενικό προϋπολογισμό της ομάδας.

Φυσικά, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά το τέλος των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων – καθώς η option μπορεί να ενεργοποιηθεί μετά τη λήξη της σεζόν – ωστόσο μοναδική πιθανότητα να αποχωρήσει ο Σίνγκλετον -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- είναι να βρει κάποιο συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Άλλωστε, ο έμπειρος άσος έχει ειδική ρήτρα στο συμβόλαιό του (NBA Out), η οποία μπορεί να καλυφθεί από κάποια ομάδα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Θυμίζουμε πως ο Αμερικανός άσος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον «μαγικό κόσμο» με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (2011-2014), όμως η λογική λέει πως δύσκολα θα μπορέσει να συνάψει κάποια συμφωνία με κάποια ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Η σωματοδομή του και οι επιδόσεις του στην Ευρώπη τον έχουν μετατρέψει σε έναν ιδανικό φόργουορντ-σέντερ για την Γηραιά Ήπειρο και το αγωνιστικό του στυλ δύσκολα θα ταίριαζε σε «πεντάρι» του ΝΒΑ.

Όπως και να έχει, όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Πάντως, όλα τα υπάρχοντα δεδομένα αλλά και η διάθεση της διοίκησης του Παναθηναϊκού Superfoods… οδηγούν στην παραμονή του Κρις Σίνγκλετον και την επόμενη σεζόν.

πηγή:  sdna.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο