Αθλητισμός

«Πόλεμος» Παναθηναϊκού-ΕΟΚ!

Οι σχέσεις Παναθηναϊκού - ΕΟΚ διέρχονται την πιο σοβαρή κρίση της σύγχρονης ιστορίας.

Ο «πόλεμος» του Παναθηναϊκού με την ΕΟΚ έχει κορυφωθεί και οι «πράσινοι» σκοπεύουν να φτάσουν στα άκρα την υπόθεση, με άξονα την ιστορική φράση του Ηλία Ηλιού: “Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα”…

Το «τριφύλλι» προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ για τον αγώνα Παναθλητικός – Ολυμπιακός, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της αναβολής, μηδενισμό και αφαίρεση ενός βαθμού φέτος και ενός του χρόνου από τον Ολυμπιακό.

Βέβαια, οι «πράσινοι» δεν ζήτησαν τον υποβιβασμό των «ερυθρολεύκων» και όπως είχαμε τονίσει, ο στόχος τους όπως διέρρευσαν είναι να τηρηθεί η χαμένη νομιμότητα από την πλευρά της ΕΟΚ.

Κι αυτό γιατί στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως έχει γίνει παρανομία από την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, προκειμένου να συγκαλύψει τον Ολυμπιακό.

Για την ακρίβεια, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σκοπεύουν να φτάσουν στα άκρα την υπόθεση με την ΕΟΚ και σε άλλες υποθέσεις.

Ο λόγος; Στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό (που πρέπει να θυμίσουμε ότι έχει διαφορετική φιλοσοφία και διοίκηση από την ΚΑΕ) υποστηρίζουν πως στην ομοσπονδία μπάσκετ έχουν αναπτυχθεί σχέσεις που προσβάλλουν κάθε έννοια ισονομίας απέναντι σε όλους τους συλλόγους.

Από το «τριφύλλι» μάλιστα ξεκαθαρίζουν πως όλες οι κινήσεις έχουν στόχο την ΕΟΚ και όχι τον Ολυμπιακό, αφού είναι αδιαμφισβήτητο από όλη την κοινωνία του μπάσκετ ότι οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν την αφάν γκατέ του ελληνικού μπάσκετ και έχουν κλάσεις ανώτερη ομάδα από όλες τις υπόλοιπες στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, τις αμέσως επόμενες ημέρες επίκεινται και άλλες κινήσεις, που θα επιβεβαιώσουν πως ο «πόλεμος» Παναθηναϊκού – ΕΟΚ μαίνεται.

Βέβαια, η αντιπαράθεση αυτή έχει ήδη εκφραστεί, αφού οι «πράσινοι» έχουν δύο προσφυγές στο ΑΣΕΑΔ, μέσω τις οποίες «ακύρωσαν» την ΕΟΚ.

Η πρώτη προσφυγή ήταν για την υπόθεση Μάλτση, με τους «πράσινους» να δικαιώνονται στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών, ενώ η δεύτερη αφορά την αναβολή του Παναθλητικός – Ολυμπιακός, στην οποία αναμένεται η απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κόντρα Παναθηναϊκού-ΕΟΚ έχει τη δική σημασία και σημειολογία…

πηγή :  sdna.gr