Αθλητισμός

Ο Μαρινάκης απέναντι στον… κολλητό του απ’ την Τουρκία!

Συνομήλικοι, φίλοι, συνεργάτες. Κοινά οράματα, κοινές φιλοδοξίες, κοινό modus operandi. Η σχέση του Βαγγέλη Μαρινάκη με πρόεδρο της Μπεσικτάς, Φικρέτ Ορμάν είναι κάτι παραπάνω από κοντινή.

Έχουν πάρα πολλά κοινά. Αμφότεροι γεννήθηκαν το 1967, μόνο που έχουν μερικούς μήνες διαφορά, αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι 95 ημέρες μεγαλύτερος.

Αμφότεροι βρίσκονται στο τιμόνι δύο εκ των μεγαλυτέρων αθλητικών brand-name των χωρών τους και ανέλαβαν το πηδάλιο με μικρή διαφορά, αφού ο Φικρέτ Ορμάν το καλοκαίρι του 2012 με ηγεμονικό ποσοστό ψήφων που ξεπέρασε το 80% έγινε ο 33ος πρόεδρος της Μπεσικτάς, περίπου 1,5 χρόνο μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Ολυμπιακού από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αμφότεροι έχουν από δύο παιδιά και έχουν συνδέσει τα ονόματα τους με εποχές εγχώριας κυριαρχίας.

Επί των ημερών του Μαρινάκη ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδας, επί των ημερών του Φικρέτ Ορμάν χτίστηκε η πολυτελής Vodaphone Arena το νέο παλάτι που οραματίστηκε και υλοποίησε ο νυν πρόεδρος της το οποίο αντικατέστησε το παλιό και ξεπερασμένο «Ινονού», βάζοντας τέλος σε γραφειοκρατικές καθυστερήσεις πολλών ετών.

 Μπορεί να μην ανήκει στον εφοπλιστικό χώρο, αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Φλόριδα των Η.Π.Α. με πτυχίο πολιτικού μηχανικού, ωστόσο ο Φικρέτ Ορμάν είναι ένας από τους στενότερους φίλους / συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Τουρκία.

Η φιλική τους σχέση κρατάει χρόνια και δεν αφορά μόνο κοινές επαγγελματικές δραστηριότητες, αλλά και κοινά οράματα για τους δύο συλλόγους, που δεν είναι τυχαίο πως τα δύο τελευταία καλοκαίρια έχουν τεθεί αντιμέτωποι σε φιλικές αναμετρήσεις.

Ανάμεσα τους έχουν γίνει πολλές κοινές συναντήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και προφανώς πολύ περισσότερες που έμειναν κρυφές.

Η πρώτη φορά που η σχέση των δύο ανδρών έρχεται στο φως της δημοσιότητας είναι τον περασμένο Μάιο, όταν ένα τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην Αλικαρνασσό για διακοπές (ο Ορμάν έχει ξενοδοχεία στην περιοχή αυτή) επισκέπτεται την μπουτίκ της Μπεσικτάς για να αγοράσει μία φανέλα του Μάριο Γκόμες.

Ωστόσο δεν βρίσκει το μέγεθος που επιθυμεί και σύμφωνα με τα τουρκικά Μ.Μ.Ε. τηλεφωνεί αμέσως στον στενό του φίλο Φικρέτ Ορμάν για να του παραγγείλει μία σε μέγεθος 3XL! Οι Τούρκοι το παρατραβάνε και γράφουν για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Γερμανό επιθετικό, κάτι που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μερικούς μήνες αργότερα, στα μέσα Ιουλίου, μία αποκάλυψη της εφημερίδας Goal αναφέρει ότι οι δύο άνδρες έχουν ακόμα μία συνάντηση στις Σπέτσες, όπου συζητάνε τις τελευταίες λεπτομέρειες για το επερχόμενο φιλικό των δύο συλλόγων στην Πόλη, αλλά και κάνουν και μία κουβέντα για την πιθανή μετακόμιση του Τζίμι Ντουρμάζ στην Μπεσικτάς, που όμως δεν υλοποιείται ποτέ.

Το φιλικό του Ολυμιακού στην Πόλη στις 7 Αυγούστου του περασμένου καλοκαιριού αποτελεί ξανά μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη να επισκεφτεί τον «φίλο» του στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά την πίκρα από τον αποκλεισμό στο Champions League από την Χάποελ Μπερ Σεβά, ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη και βρίσκεται σε μία από τις πολυτελείς σουίτες της Vodaphone Arena μαζί με τον Φικρέτ Ορμάν, αλλά και μία άλλη εξέχουσα επιχειρηματική προσωπικότητα της Τουρκίας, τον πρόεδρο του κολοσσού που λέγεται Dogus Holding, Φερίτ Σαχένκ, έναν από τους πλουσιότερους κροίσους στον κόσμο σύμφωνα με την επίσημη λίστα του επίσημου περιοδικού Forbes.

Φυσικά το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στην μπάλα, αν και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού στα τουρκικά μέσα μιλάει για την φιλική σχέση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπεσικτάς που θέλει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, ενώ σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρεται και στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, που απετράπη την τελευταία στιγμή: «Ήρθαμε στην Κωνσταντινούπολη για αυτό το παιχνίδι προετοιμασίας, αλλά θέλουμε συνάμα να δώσουμε ένα μήνυμα στα αδέρφια μας από την Τουρκία.

Νιώθουμε πολύ ασφαλείς εδώ. Εκεί όπου υπάρχει δημοκρατία, οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς κι εμείς ήρθαμε από την Ελλάδα και νιώθουμε ασφαλείς εδώ, επειδή υπάρχει δημοκρατία».

Λίγο αργότερα ο Ορμάν και ο Μαρινάκης πόζαραν μπροστά στον φωτογραφικό φακό, κρατώντας φανέλες των δύο ομάδων, δείγμα της ισχυρής φιλίας των δύο συλλόγων που θα δοκιμαστεί τώρα που για πρώτη φορά τίθενται αντιμέτωποι όχι πια σε φιλικές αναμετρήσεις, αλλά στην φάση των 16 του Europa League σε δύο ιστορικές αναμετρήσεις που μπορούν να κρίνουν πολλά.

πηγή :sdna.gr http://www.sdna.gr/podosfairo/europa-league/article/300896/o-marinakis-apenanti-ston-kollito-toy-ap-tin-toyrkia

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο