Αθλητισμός

Βάζεις γκολ στην τύχη και… παίρνεις Europa League!

Για ενενήντα λεπτά η Άντερλεχτ… σφύριζε αδιάφορα στην Αγία Πετρούπολη, αλλά τελικά απέκλεισε τη Ζενίτ με γκολ στο 90; Πώς; Στην… τύχη!

​Πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι το σύστημα «σφυρίζουμε αδιάφορα» στο ποδόσφαιρο; Ρωτήστε τους παίκτες της Ζενίτ να σας πουν… 

Για ενενήντα λεπτά στην Αγία Πετρούπολη το εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία ο προπονητής της Άντερλεχτ, Ρενέ Βάιλερ. 

Η Ζενίτ προσπάθησε να κάνει το… κόλπο γκρόσο μετά τη νίκη με 2-0 των Βέλγων στο πρώτο παιχνίδι, όμως οι παίκτες της Άντερλεχτ ήταν αυτοί που προκρίθηκαν πετυχαίνοντας… γκολ στην τύχη. 

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης κρατούσε την πρόκριση μέχρι το 90ο λεπτό προηγούμενη με 3-0 και τότε ήρθε το γκολ του Θελίν για να λυτρώσει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μπορεί σε όλο το παιχνίδι να… σφύριζαν αδιάφορα, αλλά «χτύπησαν» την κατάλληλη στιγμή. 

Και, όντως, τα στατιστικά αποδεικνύουν ότι το παιχνίδι ήταν μονόλογος για τη Ζενίτ, που είχε την κατοχή της μπάλας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (62% – 38%) με τους ποδοσφαιριστές της Άντερλεχτ να έχουν μόλις τρεις τελικές προσπάθειες σε όλο το ενενηντάλεπτο, την ώρα που οι αντίπαλοί τους έφτασαν τις 13! 

Ακόμα και η προϊστορία ήταν υπέρ των Ρώσων, αλλά τελικά, ήταν αρκετό ένα γκολ στην… τύχη για στείλει τους Βέλγους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το σύστημά τους δούλεψε άψογα!

Πηγή: sdna.gr