Ελλάδα

Χαμός έξω από το υπ. Υγείας: Διαδηλώτρια λιποθύμησε

Η κατάσταση ήταν εξαρχής εκρηκτική, ωστόσο η ένταξη κλιμακώθηκα, όταν ο υπουργός αρνήθηκε να δει τους διαδηλωτές.

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι οποίοι διαδηλώνουν από το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας επίμονα συνάντηση με τον Ανδρέα Ξανθό. 

Η κατάσταση ήταν εξαρχής εκρηκτική, ωστόσο η ένταξη κλιμακώθηκα, όταν ο υπουργός αρνήθηκε να δει τους διαδηλωτές. 

Εκείνοι με τη σειρά τους προσπάθησαν να εισβάλουν στο υπουργείο, σηκώνοντας τα κατεβασμένα ρολά. nΜάλιστα, κατά τη διάρκεια της έντασης μία γυναίκα λιποθύμησε, ενώ οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν. 

Λίγο πριν ξεκινήσει η ένταση ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος είπε στους συγκεντρωμένους: «Δεν θέλουν να μας δουν. Ο κ. Ξανθός πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτός είναι υπουργός και όχι ο κ. Πολάκης. Πρέπει εδώ και τώρα να επιβάλουμε να έρθει αντιπροσωπεία των καθαριστριών. Αλήθεια ο κ. Τσίπρας ξημεροβραδιαζόταν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τις καθαρίστριες και εδώ αρνείται να δει τις πιο υπερήφανες καθαρίστριες των νοσοκομείων». 

Από τις 12 το μεσημέρι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα κρέμασαν στα κάγκελα «ματωμένα» ρούχα, φώναζαν συνθήματα, ενώ έβαλαν στη φωτιά μέχρι και κατσαρόλες με φασολάδα. nn nΤο γύρο του διαδικτύου κάνει και η εικόνα με τις κουτάλες και τις κατσαρόλες με τη φασολάδα που μαγείρεψαν.n