Υγεία

Xάπι σοκολάτας κατά του εμφράγματος

Μπορεί να μειώσουν και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, επομένως το νέο χάπι ασκεί προστατευτική δράση έναντι του εμφράγματος, του εγκεφαλικού και της αγγειακής άνοιας.

Το χάπι περιέχει φλαβανόλες, ένα θρεπτικό συστατικό που εξάγεται από το κακάο και για το οποίο η αρμόδια Αρχή της Ευρώπης έχει γνωμοδοτήσει ότι μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας διαστολή των αγγείων.

Ωστόσο το όφελος αυτό παράγεται μόνο με κατανάλωση 200 mg φλαβανολών από κακάο την ημέρα, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA).

Αν ήθελε κάποιος να προσλάβει αυτή την ποσότητα από σοκολάτα, θα έπρεπε λ.χ. να τρώει 400 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας την ημέρα, τα οποία παρέχουν πάνω από 2.400 θερμίδες και τριπλάσια ποσότητα λίπους από την ημερήσια συνιστώμενη για καλή υγεία, λένε οι ειδικοί.

Αν, όμως, ήθελε να την καταναλώσει από άλλα είδη σοκολάτας, θα έπρεπε να τρώει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες, προσθέτουν.