Ελλάδα

Ηράκλειο: Σύλληψη οκτώ ατόμων για καλλιέργεια και εμπόριο ναρκωτικών

Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρέθηκαν εγκατεστημένα 37 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν με τη μέθοδο της υδροπονίας.

Οκτώ άτομα κατηγορούνται για εμπόριο κοκαΐνης, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Κατά την διάρκεια έρευνας από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου στα σπίτια των κατηγορουμένων προέκυψε ότι 59χρονος, ως βασικός προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, με τον 38χρονο και τον 35χρονο υπήκοο Συρίας, διοχέτευαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην αγορά του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 59, 60 ετών και δύο 38χρονοι και τέσσερις (4) αλλοδαποί και συγκεκριμένα 35χρονος υπήκοος Συρίας, 30χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο 25χρονες υπήκοοι Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών και Όπλων.

Επίσης, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρέθηκαν εγκατεστημένα 37 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν με τη μέθοδο της υδροπονίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

37 δενδρύλλια κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς μέσα σε γλάστρεςεξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας,ποσότητα κοκαΐνης,ποσότητα κάνναβης,περίστροφο,το χρηματικό ποσό των 3.348 ευρώ ως προερχόμενα από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών,5.200 ελβετικά φράγκα,μεταλλική ράβδος,10 κινητά τηλέφωνα

Η προανάκριση διενεργείται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.