Αθλητισμός

Ολυμπιακός: O χειρότερος εντός έδρας της 10ετίας στην Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την Οσμανλίσπορ στο γήπεδό του, καταγράφοντας τη χειρότερη εντός έδρας ευρωπαϊκή παρουσία εδώ και μία 10ετία.

​Τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε το μεγάλο “όπλο” των πρωταθλητών Ελλάδας στο Champions League, καταφέρνοντας να λυγίσουν μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ατλέτικο κ.α. Τη φετινή σεζόν όμως το σκηνικό αυτό άλλαξε και μάλιστα απότομα για τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν μπροστά στο κοινό τους ούτε την άσημη κι άπειρη ευρωπαϊκά Οσμανλίσπορ, μένοντας στο 0-0. 

Αυτό ήταν το έκτο παιχνίδι που δίνει την τρέχουσα σεζόν ο Ολυμπιακός στο γήπεδό του και σε 90λεπτο κατάφερε να πανηγυρίσει μία νίκη όλη κι όλη, εκείνη επί της Αστάνα. Και λέμε βέβαια 90λεπτο, καθώς χρειάστηκε την παράταση για να κερδίσει τον Αύγουστο την Αρούκα στα πλέι οφ του Europa League, μιας και στην κανονική διάρκεια ηττήθηκε με 1-0, για να γλιτώσει έτσι ένα δεύτερο σερί ευρωπαϊκό κάζο, μετά τον αποκλεισμό από τη Μπερ Σεβά. 

Στα έξι αυτά παιχνίδια οι Πειραιώτες έχουν απολογισμό 1-3-2 (με δεδομένο πάντα την ήττα στο 90λεπτο από την Αρούκα).

Πιο αναλυτικά: 

27/7 Ολυμπιακός-Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0

25/8 Ολυμπιακός-Αρούκα 0-1 (2-1 παράταση)

29/9 Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-1

20/10 Ολυμπιακός-Αστάνα 4-1

24/11 Ολυμπιακός-Γιουνγκ Μπόις 1-1

16/2 Ολυμπιακός-Οσμανλίσπορ 0-0

Σε επίπεδο μάλιστα Europa League οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν σε κανονική διάρκεια αγώνα να κερδίσουν μόνο την Αστάνα και την Άντερλεχτ στα εννιά τελευταία παιχνίδια που έχουν δώσει εδώ και μία πενταετία! Όχι μόνο αυτό, αλλά στο συγκεκριμένο διάστημα μετρούν τέσσερις ήττες (Μέταλιστ, Λεβάντε, Αρούκα, ΑΠΟΕΛ), με τη δεύτερη νίκη να είναι η περσινή επί της Άντερλεχτ, όπου όμως ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0), πήγε στην παράταση κι εκεί ηττήθηκε με 2-1.Η προηγούμενη φορά που είχε καταγράψει ανάλογο αρνητικό σερί ο Ολυμπιακός ήταν πριν από μία 10ετία. Την περίοδο 2006-07 οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν στην έδρα τους στους ομίλους του Champions League από Βαλένθια (2-4) και Ρόμα (0-1), μαζεύοντας μόλις ένα βαθμό (Σαχτάρ 1-1) με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την Ευρώπη, ενώ την επόμενη σεζόν νίκησαν μόνο τη Βέρντερ (3-0) σε τρία ματς ομίλων, ενώ ήρθαν ισόπαλοι με Λάτσιο (1-1), Ρεάλ (0-0) και πήραν 0-0 από την Τσέλσι στους “16” της διοργάνωσης.

Πηγή: sdna.gr