Αθλητισμός

Εξώδικο φίλων της ΑΕΚ στο Δήμο για την «Αγιά Σοφιά»!

Με εξώδικό τους προς την διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, 21 οπαδοί της ΑΕΚ της γνωστοποιούν την πρόθεσή τους να κινηθούν νομικά εναντίον της, αν δεν υπογράψει τη μελέτη για το γήπεδο.

​Στην… επίθεση αποφάσισαν να περάσουν 21 οπαδοί της ΑΕΚ, βλέποντας τη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας να κρατάει «παγωμένο» το θέμα της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης για την «Αγιά Σοφιά», που αποτελεί την τελευταία εκκρεμότητα για την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του γηπέδου.

Με εξώδικο που έστειλαν συγκεκριμένα προς την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου, δηλαδή την διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών, την καλούν να τους γνωστοποιήσει πότε παρέλαβε από την Περιφέρεια Αττικής την υψομετρική μελέτη και μέχρι πότε έχει προθεσμία βάσει του νόμου να την υπογράψει. Παράλληλα, της γνωστοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν προχωρήσει στην έγκριση της μελέτης -ανεξάρτητα από τις όποιες απόψεις των πολιτικών της προϊσταμένων- σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον της, αναλύοντας μάλιστα τους λόγους για τους οποίους έχουν έννομο συμφέρον.

Το εξώδικο θυροκολλήθηκε σήμερα το πρωί από δικαστικό επιμελητή στο Δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας, ενώ κοινοποιείται επίσης στον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, την Περιφέρεια Αττικής και το ΥΠΑΠΕΝ. Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δικαστικές κινήσεις κατά του Δήμου και των ανθρώπων του εξετάζει πλέον σοβαρά και η Δικέφαλος 1924. 

Αναλυτικά, στο εξώδικο που υπογράφουν 21 οπαδοί της ΑΕΚ, που δηλώνουν «ανεξάρτητη κίνηση πολιτών-δημοτών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας», αναφέρονται τα εξής:

Επειδή η Διοικητική και Αστική Νομολογία προστατεύει τα συλλογικά αγαθά με τη διευρυμένη προϋπόθεση του εννόμου συμφέροντος, η οποία, διαμέσου του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος και των προβλεπομένων διαδικασιών από την διοικητική και αστική δικονομική νομοθεσία, θέτει τα όρια και την έκταση της δυνατότητας πρόσβασης στη δικαιοσύνη. Η προστασία των συλλογικών αγαθών καθίσταται αποτελεσματική με την αυξανόμενη τάση διεύρυνσης του εννόμου συμφέροντος ως προϋπόθεσης του παραδεκτού των ενδίκων μέσων στη πολιτική και διοικητική δίκη.

Επειδή η προσβολή του έννομου συμφέροντος οιοδήποτε πολίτη γεννά υποχρέωση αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες με σειρά διατάξεων (914, 46,57, 59,69, 902 Α.Κ. κτλ).

Ζητούμε να μας ενημερώσετε δια τα κάτωθι:

Α. Ποτέ παραλάβατε και με ποιον αριθμό πρωτόκολλου το από 19/10/2016 έγγραφο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ -ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡ/ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ με θέμα: Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια»

Β. Ποτέ εσείς εκ του νόμου είστε υποχρεωμένη να υπογράψετε την υψομετρική μελέτη που αναφέρεται στο άνωθι αναφερόμενο έγγραφο.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Όπως προβείτε εντός δύο (2) ημερών από την επίδοση της εξώδικης δήλωσης – σε άμεση απάντηση των ανωτέρω ερωτήσεων-αιτημάτων.

Εφόσον το χρονικό διάστημα που ορίζει η νομοθεσία δια την έγκριση της υψομετρικής μελέτης έχει παρέλθει είτε από αμέλεια είτε από ενδεχόμενο δόλο να θεωρήσετε ως έχετε υποχρέωση την αιτούμενη από την Δικέφαλος ΑΕ υψομετρική άδεια που αναφέρεται ενδεικτικά στο ανωτέρω έγγραφο σας δηλώνουμε ότι προτιθέμεθα να ασκήσουμε στο ακέραιο άπαντα τα νόμιμα δικαιώματά μας ενώπιον των αρμοδίων Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων της χώρας.

Θα θέλαμε επίσης να σας παρακαλέσουμε και επουδενί να σας «απειλήσουμε», αλλά να σας επαναφέρουμε στην νόμιμη τάξη σαν αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου μας, να μην παίρνετε θέση δια της μη υπογραφής σας την υψομετρική μελέτη, στη γνωστή σκοπούμενη και παράνομη αδιαλλαξία των πολιτικών προϊστάμενων σας διότι εγκυμονεί σοβαρό νομικό πρόβλημα για την υπαλληλική σας ιδιότητα αλλά και την εν γένη εξέλιξη σας.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο