Σολωμός φιλέτο ψητός με ζεστή σαλάτα αβοκάντο
Υλικά για 4 άτομα
800 γρ. φιλέτο Σολωμού4κς ελαιόλαδοΑλάτι, πιπέρι
Για την σαλάτα αβοκάντο2 αβοκάντο1 κς ελαιόλαδοΧυμός από ένα λεμόνιΞύσμα από ένα λεμόνι1 ντομάτα μέτρια κομμένη σε κύβουςΒασιλικόςΑλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση1. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό τοποθετούμε το ελαιόλαδο και , σοτάρουμε τον σολωμό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μεταφέρουμε σε ένα ταψί και τον ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15΄. 2. Ετοιμάζουμε τη ζεστή σαλάτα. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το αβοκάντο και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.3. Σερβίρουμε, τοποθετώντας στο πιάτο πρώτα μια ποσότητα της ζεστής σαλάτας, από πάνω το ψητό φιλέτο σολωμού .