Όσοι τον ζουν από κοντά τις τελευταίες 20 μέρες δύο πράγματα έχουν παρατηρήσει εκτός παρκέ. Λέει “ευχαριστώ” και στον… τοίχο και είναι μονίμως με το χαμόγελο στα χείλη. Τουτέστιν γουστάρει που φοράει αυτή τη φανέλα, γουστάρει που παίζει για τον Άρη και ζει στην Θεσσαλονίκη.
Είναι παίκτης μαχητής. Είναι παίκτης με ενέργεια, με τεράστια αθλητικά προσόντα, αλλά ακατέργαστος, χωρίς παραστάσεις από υψηλό επίπεδο μπάσκετ, αλλά με τεράστια θέληση για να μάθει.
Χθες, μισή ώρα μετά τον αγώνα με τον Προμηθέα, βγήκε από τα αποδυτήρια και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια των Πατρινών για να χαιρετήσει τον κολλητό του τους τελευταίους 18 μήνες, Τζερέλ Μπλασινγκέιμ με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Πολωνία.
Μπροστά στον πάγκο των φιλοξενούμενων ο έμπειρος πόιντ γκαρντ του μιλούσε και του ανέλυε πράγματα από τον αγώνα, πράγματα που πρέπει να κάνει καλύτερα. Τον άκουγε ευλαβικά.
Λίγη ώρα μετά ανέβασε στο instagram την παρακάτω φωτογραφία με τον Μπλασινγκέιμ και τον Γκόρντον και τους ευχαρίστησε που τον έχουν βάλει κάτω από τα… φτερά τους και του μαθαίνουν το άθλημα!
Αν δει κανείς τα στατιστικά του συνολικά στα παιχνίδια που έχει δώσει με τον Άρη δεν θα συγκινηθεί. Όποιος τον έχει δει να παίζει, όμως, τον θεωρεί την βασική πηγή ενέργειας της ομάδας, τον παίκτη που δίνει λύσεις και στις δύο ρακέτες, τον παίκτη που βάζει και τον κόσμο στο παιχνίδι, έναν τίμιο παίκτη που μάχεται, που τα δίνει όλα μέσα στο παρκέ και είναι χαρούμενος είτε παίζει 10, είτε 20, είτε 5 λεπτά. Με το χαμόγελο στα χείλη.
Δύο γεγονότα οδήγησαν τον Δημήτρη Πρίφτη να τον επιλέξει για την θέση του Έρικ Μπάκνερ, αφού είχε περάσει τις… πρώτες εξετάσεις μέσα από το βίντεο. Ο τεχνικός του Άρη μίλησε με τον προπονητή του Τζάκσον στο Σινσινάτι. Ο Μικ Κρόνιν δεν είναι τυχαίος στο NCAA. Είκοσι χρόνια είναι στο Σινσινάτι, από το 2006 ως πρώτος προπονητής, έχοντας οδηγήσει την ομάδα του σε έξι συνεχόμενες παρουσίες στο τελικό τουρνουά, την λεγόμενη March Madness και έχει ποσοστό επιτυχίας 63,4% (227-131). “Είναι μαχητής, τα δίνει όλα στο γήπεδο για την ομάδα”, ήταν η πρώτη του ατάκα προς τον Πρίφτη.
Το ένστικτο του Πρίφτη είχε αποφασίσει, το μυαλό του, όμως, όχι ακόμα. Η υπόθεση έκλεισε όταν μίλησαν από facetime, για να βλέπει ο ένας τον άλλον. Εκεί ο Πρίφτης αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να ακολουθήσει το ένστικτό του, διότι διαπίστωσε πως ακόμα και όσα αρνητικά άκουσε για τον Τζάκσον από την θητεία του στην Κηφισιά ευσταθούσαν και ο ίδιος ο παίκτης δημοσίως παραδέχθηκε ότι δική του υπαιτιότητα ήταν ότι δεν ταίριαξε με την ομάδα και “κόπηκε” τρία χρόνια πριν. Δεν έψαξε για δικαιολογίες. Δεν άλλαξε την πραγματικότητα. Έκανε το λάθος και του είπε ότι διορθώθηκε. Και έτσι είναι.
Ο Τζάκσον είναι η προσωποποίηση της πείνας. Έχει το στοιχείο που αναζητούσε ο Πρίφτης από το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ, για όσους θυμούνται. Από τότε είχε μιλήσει για την πείνα, αυτή που οδήγησε πέρσι τον Άρη, αυτή που φέτος δεν φαινόταν να υπάρχει μέχρι που εμφανίστηκε ο απόφοιτος του Σινσινάτι.
Δεν είναι… παικταράς, δεν ξέρει 100 κιλά μπάσκετ, αλλά αφήνει το είναι του στο παρκέ, δίνει ότι έχει και δεν έχει για την ομάδα, συνδέεται με τον κόσμο, γουστάρει που είναι εδώ και το δείχνει. Με το χαμόγελο στα χείλη.
Αντί επιλόγου: Στις 18 Μαρτίου 2012, το Σινσινάτι αντιμετώπισε το Φλόριντα Στέιτ στον β’ γύρο του τελικού τουρνουά. Ο Τζάστιν Τζάκσον κέρδισε τον Οκάρο Γουάιτ. Το τελικό 62-56 έδωσε την πρόκριση στο Sweet 16 για το Σινσινάτι. Ο Τζάκσον αγωνίστηκε 15 λεπτά και είχε 3 πόντους, 2 κοψίματα, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο Οκάρο έπαιξε 27 λεπτά και είχε 3 πόντους με 0/4 σουτ και 7 ριμπάουντ.
Ο φόργουορντ των Μαϊάμι Χιτ πλέον μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τζάκσον, όταν ο Σάββας Καμπερίδης του τηλεφώνησε μέσα Ιανουαρίου για να τον ρωτήσει την άποψή του.
Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο τον αγώνα ανάμεσα σε Τζάκσον και Οκάρο:
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Justin Jackson (@justinjackson__) στις Φεβ 11, 2017, 1:12μμ PSTπηγή: