Αθλητισμός

Αυτό είναι το «πρόβλημα» με Τζεντίλε!

Αυτό είναι το «πρόβλημα» με Τζεντίλε!

Η απόκτηση του Ιταλού γκαρντ – φόργουορντ γέμισε χαμόγελα τους φίλους του «τριφυλλιού», στους οποίους άρεσε το όλο story γύρω από τον Τζεντίλε. Ο πατέρας του, Νάντο, είχε συνδυαστεί με επιτυχίες του Παναθηναϊκού Superfoods, ο 25χρονος παίκτης έχει τα φόντα να φτάσει μέχρι το ΝΒΑ και ο κόσμος των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης έκανε σαν… τρελός με την προσθήκη του.

Ωστόσο, γεγονός είναι πως μέχρι σήμερα στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague ο πρώην παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η πολύ καλή εμφάνισή του κόντρα στην Αναντολού Εφές, που είχε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 24:03 στο παρκέ. Για την ακρίβεια, αυτό είναι το μοναδικό ματς της Euroleague στο οποίο ο διεθνής Ιταλός παίκτης είχε 20+ λεπτά από τον κόουτς Πασκουάλ.

Τα στατιστικά του Τζεντίλε φέτος στην Euroleague με τους «πράσινους»:

ΑΓΩΝΑΣ    ΧΡ.    Π.    2Π.    3Π.    ΒΟΛ.    ΡΙΜΠ.    ΑΣ.    ΚΛ.    Λ. @ Ολυμπιακός    8:05    –    0/5    –    –    –    1    1    – vs Αναντολού Εφές    24:03    15    5/8    1/1    2/4    5    –    –    – @ Φενέρμπαχτσε    17:11    2    1/1    0/1    –    1    –    1    1 vs Μπαρτσελόνα    14:43    2    1/6    0/2    0/2    1    1    1    – @ Ερυθρός Αστέρας    11:23    –    0/2    –    –    6    2    –    3 @ Γαλατάσαραϊ    4:16    –    0/1    –    –    –    –    –    1 vs Μπάμπεργκ    7:23    –    0/2    –    –    3-    1    –    – Πολλοί θέλησαν να υποστηρίξουν πως το «πρόβλημα» του Τζεντίλε είναι ψυχολογικό, πως η ψυχολογική του κατάσταση επηρεάζει την απόδοσή του στο παρκέ. Όμως, κάτι τέτοιο δεν… ακουμπά στην πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί ο ίδιος στην Αθήνα, όπως τονίζουν άνθρωποι από το περιβάλλον του, είναι πολύ ευχαριστημένος. Λίγο πριν «κλείσει» δύο μήνες στην ελληνική πρωτεύουσα, ο 25χρονος έχει καταφέρει να «χτίσει» πολύ καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες του, το τεχνικό επιτελείο, αλλά και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού Superfoods.

Παράλληλα, είναι ευχαριστημένος από όσα του προσφέρουν οι «πράσινοι», ενώ έχει συχνά δίπλα του και την οικογένειά του, που τον επισκέπτεται πριν από πολλά παιχνίδια. Η στήριξη από την οικογένεια Τζεντίλε λειτουργεί ευεργετικά για τον «Άλε», που ζει για πρώτη φορά μακριά από την Ιταλία και θέλει τον χρόνο του για να προσαρμοστεί.

Όσοι τον ξέρουν καλύτερα τονίζουν πως ο παίκτης θέλει χρόνο για να βρει τα πατήματά του. Συγκεκριμένα, θέλει αγωνιστικά λεπτά. Στα τελευταία τέσσερα ματς, βέβαια, ο Τζεντίλε έχει 1/13 σουτ και 0/2 βολές, οπότε ο Πασκουάλ θέλοντας και μη δεν μπορεί να του δίνει… άπλετο χρόνο, ούτε να τον «κυκλώνει» στα plays της ομάδας του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο παίκτης καταλαβαίνει απόλυτα τις σκέψεις του προπονητή του και ουδέποτε έχει παραπονεθεί για τα λεπτά του, ωστόσο εκεί είναι που… εντοπίζεται το «πρόβλημα».

Ένας παίκτης με το κορμί του Τζεντίλε, τα… κυβικά του, αλλά και τις ικανότητές του και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του, θέλει λεπτά πάνω στο παρκέ, θέλει μπάλες, ούτως ώστε να βρει ρυθμό. Αν έπρεπε να χαρακτηριστεί λοιπόν κάτι ως πρόβλημα, αυτό είναι τα λεπτά που -δεν- παίρνει στο παρκέ. Τονίζουμε και πάλι, πάντως, πως ο ίδιος ο παίκτης δεν έχει παραπονεθεί ποτέ για τον χρόνο του, καθώς και καταλαβαίνει πως δεν είναι αυτός που πρέπει και ο Καταλανός κόουτς δεν μπορεί να τον έχει για ώρα στα παρκέ.

Οι ατομικές προπονήσεις και τα λόγια του Τσάβι

Ο Τζεντίλε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις δυνατότητές του, αλλά και τις αδυναμίες του. Άλλωστε, ξέρει πόσο σημαντική είναι η ευκαιρία που του έχει δοθεί στο «τριφύλλι» για το μέλλον του, το Ευρωμπάσκετ 2017, αλλά και το… NBA dream. Έτσι, τον καιρό που βρίσκεται στην Ελλάδα, πέραν των προπονήσεων με την ομάδα, κάνει και ατομικές προπονήσεις για να βελτιωθεί. Οι προπονήσεις αυτές έχουν κυρίως ως στόχο να τον κάνουν καλύτερο από πλευράς φυσικής κατάστασης, ώστε να είναι… πανέτοιμος στην τελική ευθεία της σεζόν.

Να συμπληρώσουμε, βέβαια, ότι ο Πασκουάλ μετά τη νίκη επί της Μπάμπεργκ ανέφερε: «Ξεκίνησε καλύτερα αμυντικά και βοήθησε εκεί. Κι αν δεν έπαιξε παραπάνω οφείλεται σε μένα γιατί επέλεξα άλλη στρατηγική. Είχα θετική εντύπωση από αυτόν. Δεν με ενδιαφέρει η στατιστική, αλλά να βοηθά την ομάδα κι όταν αυτό γίνεται, θα έρθει και το σκοράρισμα».

Ο Καταλανός έχει δείξει πως είναι δίκαιος και δεν είναι λίγες οι φορές που υψώνει… ασπίδες προστασίας γύρω από τους παίκτες του, όταν εκείνοι είναι ντεφορμέ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτούς τους δύο μήνες που ο «Άλε» βρίσκεται στην Αθήνα, ο Πασκουάλ του έχει μιλήσει δυο – τρεις φορές σε… προσωπικά τετ – α – τετ, του έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη του και του έχει ξεκαθαρίσει πως σε λίγο καιρό θα παίζει περισσότερα λεπτά.

Ο Τζεντίλε δεν έγινε ξαφνικά… κακός παίκτης, ψυχολογικό θέμα δεν υφίσταται, οι σχέσεις προπονητή – παίκτη είναι άριστες και όλα δείχνουν πως μένει ένα «ξέσπασμα» του Ιταλού, για να του δοθούν περισσότερα λεπτά και να βρει και εκείνος τον ρυθμό του.

πηγή:  sdna.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο