Αθλητισμός

Αχ, αυτά τα τρίποντα!

​Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Παρτιζάν στο Παλατάκι με 74-76, στο πρώτο ματς των play off του FIBA Basketball Champions League και πλέον χρειάζεται νίκη με τουλάχιστον τρεις πόντους διαφορά στη «Halla Pionir» για να πάρει αυτός την πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Για ένα ακόμη ματς, ο Δικέφαλος ήταν αρκετά άστοχος […]

​Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Παρτιζάν στο Παλατάκι με 74-76, στο πρώτο ματς των play off του FIBA Basketball Champions League και πλέον χρειάζεται νίκη με τουλάχιστον τρεις πόντους διαφορά στη «Halla Pionir» για να πάρει αυτός την πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Για ένα ακόμη ματς, ο Δικέφαλος ήταν αρκετά άστοχος έξω από τα 6,75 ενώ έχασε και μεγάλο αριθμό βολών, για τα δεδομένα ενός τέτοιου αγώνα. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου πέτυχαν 7 τρίποντα μετά από 24 προσπάθειες, έχοντας δηλαδή ποσοστό ευστοχίας μικρότερο του 30% (για την ακρίβεια 29%). Μάλιστα, από τα επτά επιτυχημένα σουτ, τα τρία ήταν του Θαντ Μακ Φάντεν, τα δύο του Τζόρνταν Σάιμπερτ (των δύο πρώτων σκόρερ της ομάδας δηλαδή) και από μία εύστοχη προσπάθεια είχαν οι Αντώνης Κόνιαρης και Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Μπορεί, λοιπόν, οι ασπρόμαυροι να μην επανέλαβαν το απόλυτα αρνητικό ρεκόρ του 0/20(!) -άλλωστε αυτό δύσκολα να επαναληφθεί- ωστόσο, σε ένα ακόμη ματς δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν πόντους από την περιφέρεια, ενώ μέχρι περίπου τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, είχαν πετύχει μόλις ένα τρίποντο.

Χαμηλό, πάντως, ήταν το ποσοστό ευστοχίας του ΠΑΟΚ και στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου στο «Βενετόκλειο» στις 28/1. Τα εύστοχα τρίποντα ήταν 8, ενώ τα άστοχα 17, κάτι που σημαίνει, ότι στα τελευταία τρία ματς, οι παίκτες του Δικεφάλου σουτάρουν με ευστοχία μόλις 21%.

Αναλυτικά τα τρίποντα στα τρεις τελευταίες αναμετρήσεις:

Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ 8/25 (σκορ: 73-68)

ΠΑΟΚ-Άρης 0/20 (σκορ: 62-58)

ΠΑΟΚ-Παρτιζάν 7/24 (σκορ 74-76)

Συνολικά: 15/69

Πηγή: inpaok.com