Η λανθασμένη αντίληψη ότι έχουμε την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε τις πέντε διαφορετικές γεύσεις σε ξεχωριστές περιοχές της γλώσσας μας είναι ένα μύθευμα που διήρκησε πολύ καιρό. Ο ερευνητής, Τσαρλς Σ. Ζούκερ, (Charles S. Zuker), Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κολούμπια πρόσφατα απομυθοποίησε αυτό το μύθευμα του χάρτη της γλώσσας και παρουσίασε τα πρωτοπόρα ευρήματά του στο συνέδριο «Η αισθητηριακή Λογική της Έλλογης Γλώσσας» που διεξήχθη στο Βασκικό Γαστρονομικό Κέντρο στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας. Εκεί, σε μία πρόσφατη συνάντηση των γαστρονομικά σκεπτόμενων, ο Δρ. Ζούκερ εξήγησε σε ειδικούς της γαστρονομίας και επιστήμονες από όλο τον κόσμο ότι η γεύση αντιλαμβάνεται όχι στη γλώσσα, αλλά στον εγκέφαλο, όταν ενεργοποιούνται οι νευρώνες που είναι υπεύθυνοι για τις διαφορετικές γεύσεις.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ.