Video

Νίπτει τας χείρας του ο Μουζάλας για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων

Έριξε όλες τις ευθύνες στα ΜΜΕ και έκανε λόγο για παραπληροφόρηση σχετικά με τα περί απεργίας πείνας των μεταναστών στο Ελληνικό. Μεγάλη ένταση στην περιοχή, με τα προσφυγόπουλα να μην αφήνουν τον υπουργό να μπει στον καταυλισμό.

Για ακόμη μία φορά ο Γιάννης Μουζάλας “νίπτει τας χείρας του” για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα, πετώντας το “μπαλάκι” στους δημοσιογράφους και στα ΜΜΕ, τα οποία κατηγορεί για παραπληροφόρηση σχετικά με την απεργία πείνας, την οποία πραγματοποιούν από χθες οι μετανάστες στον καταυλισμό στο Ελληνικό.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παρταχωρεί αυτή την ώρα συνέντευξη Τύπου από το Ελληνικό, όπου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις των προσφύγων, μέσα σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, με τους μετανάστες να δείχνουν όλη τους την οργή, χωρίς να τον αφήνουν να μπει στον καταυλισμό.

Ο κ. Μουζάλας διέψευσε τα περί απεργίας πείνας των προσφύγων στο Ελληνικό, τονίζοντας ότι πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες και αναληθή δημοσιεύματα.

“Δεν γίνεται απεργία πείνας. Η κατάσταση είναι ήσυχη, αλλά μια ομάδα 30 ατόμων υποκινεί καταστάσεις και διαδίδει ότι γίνεται απεργία πείνας. Υπάρχει παραβίαση νόμων του κράτους. Οι λεγόμενοι απεργοί πείνας απαγόρευσαν χθες την είσοδο των φορτηγών με τα τρόφιμα στον χώρο και αναγκαστήκαμε να τα βάλουμε από την πίσω πόρτα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

“Κατανοώ τον πόνο των ανθρώπων, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά οι νόμοι θα τηρηθούν στο ακέραιο τόσο σε ό,τι αφορά στους Ελληνες όσο και τους πρόσφυγες και μετανάστες”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

“Βολές” έριξε και στους αλληλέγγυους, που προσπάθησαν να απαγορεύσουν τη διανομή τροφής και να σταματήσουν τα πούλμαν, με τα οποία τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο.

“Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, αλλά οι ελλείψεις μας δεν δικαιολογούν μη τήρηση του νόμου. Ακούμε τις διαμαρτυρίες, όταν δεν υπάρχει άσκηση βίας”, υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός βρέθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα ενώπιον των ευθυνών του, επιχειρώντας να περάσει στον προσφυγικό καταυλισμό. Οι εικόνες από τις σκηνές, που διαδραματίστηκαν, εκθέτουν και πάλι τη χώρα μας ανεπανόρθωτα, ενώ η “ντροπή” της παγωμένης Μόρια παραμένει ακόμη ζωντανή.

Στην περιοχή επικράτησε μεγάλη ένταση, ενδεικτική της απελπισίας που νιώθουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα μετανάστες, τη στιγμή που η κυβέρνηση της Αριστεράς τους έχει αφήσει απροστάτευτους και αβοήθητους.

Οι πρόσφυγες δεν άφηναν τον υπουργό να περάσει στις εγκαταστάσεις στο Ελληνικό, ενώ μικρά παιδιά είχαν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα, ώστε να τον αποτρέψουν τον κ. Μουζάλα να φτάσει στον καταυλισμό.

Ο ίδιος αρχικά κατάφερε να μπει για λίγα λεπτά στον καταυλισμό, αλλά ήταν τέτοια η ένταση, που αμέσως βγήκε.

Σημειώνεται ότι από χθες πρόσφυγες πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Ελληνικό.