Αθλητισμός

Πρόγραμμα 19ης αγωνιστικής Super League: Ζόρικη έξοδος στους «Ζωσιμάδες» για Παναθηναϊκό

Απαιτητική έξοδος για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον οργανωμένο ΠΑΣ Γιάννενα στον κακό αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων». Λάρισα – Κέρκυρα και Παναιτωλικός – Ατρόμητος τα άλλα δύο ματς του σημερινού προγράμματος της 19ης αγωνιστικής.

Απογοήτευση είναι δεδομένη στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού λόγω των αποτελεσμάτων, αλλά και της εικόνας που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» Ωστόσο, στον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ καλούνται να δείξουν χαρακτήρα και να πάρουν νίκη-ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος του γηπέδου των «Ζωσιμάδων» που γίνεται… λάσπη με την πρώτη βροχή είναι κάτι που προβληματίζει. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ετοιμάζει ένα 4-3-3 με ενισχυμένο άξονα για τις μάχες που θα δοθούν στη μεσαία γραμμή. Λέτο, Κουρμπέλης και Μπουμάλ δεν υπολογίζονται από τον Ουζουνίδη, ο οποίος προσανατολίζεται σε ένα σχήμα με τους Οδ. Βλαχοδήμο, Κουλιμπαλί, Τελάντερ, Μολέδο, Χουλτ, Κουτρουμπή, Ζέκα, Λουντ, Π. Βλαχοδήμο, Βιαγιαφάνιες και Μπεργκ.

Ο ΠΑΣ κατάφερε να…. τσιμπήσει στην εκπνοή του αγώνα στο Περιστέρι τον βαθμό από τον Ατρόμητο, ωστόσο έχει δει την απόσταση από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ να αυξάνεται. Μεσοβδόμαδα ήρθε και ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τον Πλατανιά, ωστόσο οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη τα αφήνουν πίσω και κοιτάνε μόνο το ματς με τον Παναθηναϊκό. Μειώνονται τα προβλήματα στην ομάδα της Ηπείρου με τις μοναδικές απουσίες να είναι αυτές των Μπέριου και Σκόνδρα.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής ανοίγει στη Λάρισα, όπου η ΑΕΛ υποδέχεται την Κέρκυρα. Οι γηπεδούχοι «καίγονται» για βαθμούς καθώς γνωρίζουν πως αυτά τα ματς θα τους δώσουν την ευκαιρία να ξεμπλέξουν από τα… χαμηλά της βαθμολογίας. Το ίδιο φυσικά και η Κέρκυρα, η οποία μαζεύει πάντως δεξιά και αριστερά βαθμούς, παραμένοντας σε απόσταση ασφαλείας. Ο τιμωρημένος Ρέντζας και ο τραυματίας Ντοντό απουσιάζουν για την ΑΕΛ, ενώ για την Κέρκυρα δεν είναι διαθέσιμοι οι Ντουαλά, Βενέτης και Σπίνουλας.

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός ψάχνει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα από τότε που ανέβαλε ο Μάκης Χάβος την τεχνική ηγεσία. Απέναντί του ο Ατρόμητος, με τους Περιστεριώτες να μένουν στα… κρύα του λουτρού με την ισοφάριση από τον ΠΑΣ στο τέλος, αλλά να σφραγίζουν μεσοβδόμαδα την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου. Ο Τσοκάνης απουσιάζει για τον Παναιτωλικό, ενώ ο Ατρόμητος ταξίδεψε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Super League:ΑΕΛ – Κέρκυρα (15:00 – NS3)

Παναιτωλικός – Ατρόμητος (17:15 – NS1)

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (19:30 – NS2)

Πηγή: sdna.gr