Video

Κοντονής: «Έχουν ήδη σχηματιστεί 4 δικογραφίες για τον Σώρρα»

«Παρόμοιες υποθέσεις δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με γραφειοκρατικό τρόπο» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Έχουν ήδη σχηματιστεί τέσσερις δικογραφίες εις βάρος του Αρτέμη Σώρρα και εξετάζονται από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικιών, είπε ο Σταύρος Κοντονής από τη Βουλή την Παρασκευή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρίστου Καραγιαννίδη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως «ήδη έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεση εναντίον μίας απόφασης του Πλημμελειοδικείου Αθηνών που προχωρούσε σε παρεμπίπτουσες κρίσεις πως έχει αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος κύριος Σώρρας έχει πληρεξούσιο και διαχειρίζεται ένα fund 600 δισ. δολαρίων».

Ο Στ. Κοντονής υπογράμμισε με νόημα ότι «η άμεση ανταπόκριση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μας ικανοποιεί, όπως και οι άμεσες κινήσεις που έγιναν για την υπόθεση NOVARTIS».

Παράλληλα επέκρινε την ΝΔ η οποία, όπως είπε, «επί δύο χρόνια υπήρχε η απόφαση και κανένα κυβερνητικό στέλεχος της ΝΔ δεν έκανε αυτό που έπρεπε». «Εμείς ό,τι έπρεπε να κάνουμε το κάναμε σε 12 ώρες και η ΝΔ επί δύο χρόνια δεν είχε καταλάβει τι συνέπειες είχε για την ελληνική κοινωνία αυτή η απαράδεκτη απόφαση», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ο Σώρρας έχει αποκτήσει πολιτικό υπόβαθρο και είναι λυπηρό να μην σηκώνεται όλη η κοινωνία να τον πάρει με τις πέτρες», είπε ο ερωτών Χρήστος Καραγιαννίδης, επισημαίνοντας ότι «η κοινωνία δεν πρέπει να είναι θύμα και πρέπει να αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα». «Όταν καλλιεργείται επί πολλά έτη η τρισχιλιετής μας ιστορία, ότι είμαστε έθνος ανάδελφο, δίνουμε πρόσφορο έδαφος σε ανθρώπους σαν τον Σώρρα να ισχυρίζεται και να μην αντιδρά κανείς από όσους τον ακούν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος καμπυλώνει τον χρόνο και μπορεί να κερδίζει 11 μάχες ταυτόχρονα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι έτσι «ο κάθε απατεώνας αλμπάνης μπορεί να λέει το παραμύθι του».

Ο Στ. Κοντονής ζήτησε από τη Δικαιοσύνη «παρόμοιες υποθέσεις να μην αντιμετωπίζονται με ένα γραφειοκρατικό τρόπο». «Δεν πρέπει η Δικαιοσύνη να περιμένει μηνυτήριες αναφορές όταν μπροστά στα μάτια μας βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα. Καθήκον των εισαγγελέων είναι να κινηθούν αυτεπάγγελτα και να στηλιτεύσουν αυτές τις συμπεριφορές», τόνισε.