Ξεκάθαρη θέση ενάντια στην επιστροφή της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα παίρνει ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στην «Ναυτεμπορική», τονίζοντας πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της χώρας από το ευρώ.
Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπήρξε ποτέ δίλημμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. «Δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπήρξε ποτέ. Ούτε στις πιο δύσκολες συνθήκες που μας απειλούσαν και τελικά μας επέβαλαν τα capital controls. Και τότε είχαμε και μια ισχυρή συνιστώσα στο κυβερνών κόμμα που είχε ως επιλογή το εθνικό νόμισμα… πόσο μάλλον τώρα. Δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα. Επαναλαμβάνω πως η χώρα μας είναι προσδεδεμένη με το ευρώ, όσο υπάρχει ευρώ» τόνισε.
Σχετικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης, ο κ. Βούτσης ανέφερε πως «νομίζω ότι τις προσεχείς ημέρες, μέχρι την 20ή Φεβρουαρίου, θα έχει δοθεί το σήμα για να πάμε επιτέλους στην απόφαση συμμετοχής της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση» σημειώνει ο κ. Βούτσης και προσθέτει: «Η μη συμμετοχή στο QE αποτελεί μια μοναδικότητα δυσμενή και ετεροβαρή για τη χώρα μας εδώ και δύο χρόνια. Γι’ αυτό μίλησα για έναν “βρόμικο πόλεμο” ο οποίος διεξάγεται από ορισμένους κύκλους της ΕΕ απέναντι στη χώρα μας».
Αναφορικά με την αδειοδότηση των καναλιών, ο πρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε:
«Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι πλέον τώρα πρέπει με ταχύ ρυθμό να πάμε στην αποσαφήνιση μιας διαδικασίας, έτσι ώστε πολύ γρήγορα να πάμε στον πρώτο κύκλο αδειοδότησης των καναλιών εθνικής εμβέλειας. Μετά υπάρχει ανάγκη να τακτοποιηθεί το τοπίο και στα θεματικά και στα περιφερειακά και στο φάσμα των ραδιοφωνικών συχνοτήτων. Είναι σωστό, κατά τη γνώμη μου, τους προσεχείς δύο μήνες να έχει εκκινήσει η διαδικασία γι’ αυτόν τον πρώτο κύκλο για να προχωρήσουμε στη συνέχεια αποφασιστικά και να έχει και κύρος το ΕΣΡ, που νομίζω ότι το έχει, για να διεξαγάγει αυτές τις διαδικασίες αμερόληπτα. Τώρα, ως προς αυτό που είπατε στην αρχή.
Είμαι ευχαριστημένος γιατί μέσα σε 10 μήνες περαιώσαμε τη συγκρότηση και των πέντε συνταγματικών Αρχών με νέες διοικήσεις με εξαετείς θητείες. Αυτό ήταν τομή στη λειτουργία της Βουλής τα τελευταία 15 χρόνια. Ως προς αυτό νομίζω ότι σωστά κάναμε τη δουλειά μας» κατέληξε ο κ. Βούτσης.