Αθλητισμός

Γκούμας: «Βρήκε αμυντικό για χρόνια ο Παναθηναϊκός, μαζεύει συντρίμμια ο Μαρίνος»

Ο Γιάννης Γκούμας μιλάει έξω από τα δόντια για τον Παναθηναϊκό. Τι λέει για τον Ουζουνίδη, τον Στραματσόνι, την ελληνοποίηση και τον Στέφανο Ευαγγέλου για τον οποίο φώναζε από το καλοκαίρι!

​Σε μία σεζόν που ο Παναθηναϊκός φαίνεται να έχει μείνει μακριά από το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, ένα από τα σημαντικότερα κέρδη που μπορεί να έχει ενόψει της επόμενης σεζόν είναι η ενσωμάτωση στην ομάδα νεαρών ποδοσφαιριστών που μπορούν να προσφέρουν. Το τελευταίο διάστημα και μετά τις πολύ θετικές πρώτες εμφανίσεις του Στέφανου Ευαγγέλου με το ‘’τριφύλλι’’ στο στήθος έχει γίνει πολλή συζήτηση γύρω από το πρόσωπο του Έλληνα αμυντικού. Ο Γιάννης Γκούμας, ένας άνθρωπος που ξέρει τη θέση όσο λίγοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχοντας γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού μίλησε στο SDNA για τον νεαρό αμυντικό δηλώνοντας σίγουρος πως ο σύλλογος έχει βρει έναν πολύ καλό αμυντικό για τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, γνωρίζοντας καλά και τις μικρές εθνικές ομάδες, όντας ομοσπονδιακός προπονητής της Κ-19, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που πρέπει να δοθούν και σε άλλα ελληνόπουλα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την πολύ δύσκολη αποστολή που ανατέθηκε στον Μαρίνο Ουζουνίδη μετά το πέρασμα του Αντρέα Στραματσόνι.

Ο παλαίμαχος άσος της ομάδας μίλησε για τα θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του νεαρού αμυντικού λέγοντας ότι «Είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός, είναι δυναμικός παίκτης που ξέρει να διαβάζει πολύ καλά τις φάσεις. Έχει καλή τεχνική και μπορεί να βοηθήσει στο κατέβασμα της μπάλας. Το μέλλον του ανήκει. Έχει όρεξη για δουλειά και είναι μαχητής. Στο πρόσωπό του ο Παναθηναϊκός βρήκε για αμυντικό για πολλά χρόνια». Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις αδυναμίες του και τα σημεία που χρειάζεται βελτίωση υποστηρίζοντας ότι «Στα μειονεκτήματά του είναι σίγουρα η απειρία που έχει, αλλά με έναν έμπειρο αμυντικό δίπλα του να τον καθοδηγήσει δεν θα έχει κανένα πρόβλημα γιατί έχει θράσος και πιστεύει στον εαυτό του. Μπορεί να καθιερωθεί στην ομάδα».

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν να θυμούνται περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών που παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν με τις καλύτερες προοπτικές δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Πιο πρόσφατη, αυτή του Σπύρου Ρισβάνη, που παρά το γεγονός ότι έδειξε να έχει τα στοιχεία για να καθιερωθεί δεν τα κατάφερε και τελικά το καλοκαίρι παραχωρήθηκε στον Πανιώνιο. Για το συγκεκριμένο κίνδυνο ο Γιάννης Γκούμας αρχικά στάθηκε στον χαρακτήρα του Στέφανου Ευαγγέλου αλλά και στην ικανότητα του Μαρίνου Ουζουνίδη να διαχειρίζεται νεαρούς παίκτες. «Είναι ένας έτοιμος παίκτης και νομίζω πως δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να ‘’καεί’’. Μπορεί να αντέξει στην πίεση και στα συνεχόμενα παιχνίδια όπως φάνηκε άλλωστε και στα προηγούμενα ματς που χρειάστηκε να αγωνιστεί σε όλα λόγω των απουσιών που υπήρχαν. Άλλωστε, είναι δεδομένο ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξέρει πολύ καλά πως να τον αξιοποιήσει και ταυτόχρονα να τον προστατέψει».

Επειδή όμως καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη ενός αμυντικού αποτελεί ο παρτενέρ του στα μετόπισθεν ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε για τον τύπο αμυντικού που θα έπρεπε να πλαισιώσει τον Ευαγγέλου. Στο σημείο αυτό, θυμήθηκε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς που έχουν περάσει από τα μέρη μας και δεν ήταν άλλος από τον Δανό Ρενέ Χένρικσεν. «Ο Ευαγγέλου θα χρειαζόταν δίπλα του έναν έμπειρο παίκτη σε στυλ Χένρικσεν όμως ο Παναθηναϊκό δεν έχει τέτοιο παίκτη αυτή την περίοδο. Όλα τα στόπερ της ομάδας είναι δυναμικά και δεν έχει παίκτη τύπου Χένρικσεν. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα έχει πρόβλημα γιατί στηρίζεται στον εαυτό του και τις ικανότητές του».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κ-19 γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τους νεαρούς παίκτες των ‘’πρασίνων’’ έχοντας συνεργαστεί μαζί τους στις ‘’μικρές’’ εθνικές ομάδες. Για τον λόγο αυτό, αποκάλυψε πως από το καλοκαίρι ακόμα όταν και γινόταν συζήτηση για την ενίσχυση της άμυνας του Παναθηναϊκού είχε ξεκαθαρίσει πως υπάρχουν παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν. Μάλιστα, υποστήριξε την θέση πολλών Ελλήνων προπονητών ότι τα ελληνόπουλα αξίζουν να πάρουν τις ευκαιρίες τους τόσο στο ‘’τριφύλλι’’ όσο και σε άλλες ομάδες λέγοντας ότι «Έχω δουλέψει με αυτά τα παιδιά και τα ξέρω πολύ καλά. Εγώ φώναζα από το καλοκαίρι πως ούτε ο Σάμπα, ούτε ο Δανός είναι καλύτεροι παίκτες από τον Ευαγγέλου και τώρα δικαιώθηκα. Υπάρχουν κι’ άλλα παιδιά που αξίζουν να πάρουν ευκαιρίες όπως ο Μίγγος. Πρόκειται για ένα πολύ ώριμο παίκτη παρά το νεαρό της ηλικίας του που ξέρει πολλή μπάλα. Πρέπει τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στις άλλες ομάδες να πάρουν ευκαιρίες τα νέα παιδιά και όχι ξένοι παίκτες αμφιβόλου αξίας».

Θα καταφέρει τελικά ο Παναθηναϊκός να σταθεί στα πόδια του; Θα καταφέρει να σώσει κάτι από τη φετινή σεζόν; Η γνώμη του Γιάννη Γκούμα για την εικόνα της ομάδας μετά την αποχώρηση του Αντρέα Στραματσόνι και την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη στο τιμόνι του ‘’τριφυλλιού’’ έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία. Ο πρώην διεθνής αμυντικός, μάλιστα, δεν διστάζει να ρίξει τα βέλη του προς τον Ιταλό τεχνικό, δείχνοντας παράλληλα εμπιστοσύνη στις ικανότητες του νέου προπονητή της ομάδας. «Ο Μαρίνος προσπαθεί να μαζέψει την ομάδα από τα συντρίμμια που άφησε ο Στραματσόνι. Θέλει πολλή δουλειά ο Παναθηναϊκός, όμως πιστεύω πως μετά το καλοκαίρι και αφού κάνει την προετοιμασία που θέλει ο προπονητής, η ομάδα θα δείξει το πρόσωπο που οραματίζονται τόσο ο Ουζουνίδης και ο Λυμπερόπουλος όσο και ο κόσμος».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο