Αθλητισμός

Το σενάριο που κυνηγά η ΑΕΚ και η δοκιμασία του Άρη

Μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του μπασκετικού Champions League, η ΑΕΚ «κλείνει» τον Α' Γύρο κόντρα στην Ζιελόνα Γκόρα (25/1, 19:00, Novasports 2), ενώ ο Άρης δοκιμάζεται στην έδρα της Μονακό (25/1, 21:00, Novasports 3).

Η Ένωση ήθελε ήττες των Νεπτούνας – Όλντενμπουργκ, για να κάνει… check in στις καλύτερες δεύτερες της πρώτης φάσης, ωστόσο τόσο οι Λιθουανοί, όσο και οι Γερμανοί πήραν νίκες και δεν της έκαναν το χατήρι. Έτσι, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς κυνηγάει ένα σενάριο πλέον, το οποίο θα την φέρει στις καλύτερες δεύτερες του Α’ Γύρου: νίκη της επί της Ζιελόνα Γκόρα στο ΟΑΚΑ και ήττα της Αβελίνο από την Γιουβέντους στην Ιταλία.

Αναφερόμενος στον αγώνα με τους Πολωνούς ο Σλοβένος κόουτς ανέφερε: «Η Ζιελόνα Γκόρα είναι πολύ επικίνδυνη και το απέδειξε και στο πρώτο ματς στην Πολωνία, όπου μας κέρδισε. Διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ και σίγουρα μόνο εύκολο δεν θα είναι για μας. Επίσης, έρχεται να παίξει χωρίς άγχος και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Είπα στους παίκτες μου να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και να βγάλουν στο παρκέ όσα έχουμε κάνει στις προπονήσεις». Ο Ντούσαν Σάκοτα έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, δίχως όμως να… φουλάρει και είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση της Τετάρτης (25/1). Κώστας Βασιλειάδης και Δημήτρης Μαυροειδής έχουν τεθεί νοκ – άουτ.

Στη Γαλλία ο Άρης κοντράρεται με την Μονακό, που «κλείδωσε» την πρωτιά του Group A. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας και η παρουσία τους στην επόμενη φάση του θεσμού είναι δεδομένη, καθώς ακόμα και με ήττα δεν κινδυνεύουν. Κι αυτό γιατί η 5η Σκαϊλάινερς βρίσκεται δύο ήττες πίσω από τον Άρη και δεν γίνεται να τον «πιάσει» στην τελευταία «στροφή».

«Εμείς πρέπει να διορθώσουμε πολλά σε σχέση με τους τελευταίους δύο αγώνες μας, αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και νέα προβλήματα απουσιών και πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, με ενέργεια και με όσο το δυνατόν λιγότερα “νεκρά” διαστήματα. Ριμπάουντ, λάθη και μακρινό σουτ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Πρίφτη για το ματς. Θυμίζουμε πως οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν στη Γαλλία δίχως τους Βλάντο Γιάνκοβιτς – Βασίλη Σίμτσακ, ενώ ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Τζάστιν Τζάκσον.

Πηγή: sdna.gr