Αθλητισμός

Σαν σήμερα: Η εξάρα του Ολυμπιακού στην ΑΕΚ (pics, vid)

Μία από τις πιο ιστορικές νίκες του απέναντι στην ΑΕΚ πανηγύρισε σαν σήμερα ο Ολυμπιακός πριν από 15 χρόνια, διαλύοντας την Ένωση με 6-1.

Οι «κιτρινόμαυροι πριν 16 χρόνια είχαν ζήσει ένα από τα πιο εφιαλτικά βράδια της ιστορίας τους. Συγκεκριμένα στις 24 Ιανουαρίου 2001, ημέρα Τετάρτη, ο Ολυμπιακός είχε κάνει… σμπαράλια την ΑΕΚ, συντρίβοντάς την με 6-1 στο ΟΑΚΑ.

Επρόκειτο για το 2ο παιχνίδι της φάσης των «16» του Κυπέλλου, με τους Πειραιώτες να έχουν νικήσει και στο πρώτο ματς, αλλά στα χαρτιά ( με 2-0 εκτός έδρας), στο περίφημο παιχνίδι που βγήκε το σύνθημα «Πέστε κάτω…».

Ο χορός των γκολ άρχισε για τον Ολυμπιακό από το 5ο κιόλας λεπτό με τον Γεωργάτο, έπειτα ανέλαβε δράση ο Ζιοβάνι (22′, 32′) αφού ενδιάμεσα είχε μειώσει ο Μαλαδένης (25′), σειρά πήρε ο Οφορίκουε (53′) και το κρεσέντο ολοκληρώθηκε με τους Άλβες (79′) και Γιαννακόπουλο (84′), στο χειρότερο ίσως βράδυ της καριέρας του Ηλία Ατματσίδη.

Αυτή δε ήταν -εκείνη την εποχή- η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη των «ερυθρολεύκων» επί της Ένωσης, έπειτα την τραγωδία της Θύρας 7 και μάλιστα το σκορ θεωρείται μικρό με βάση τις ευκαιρίες που είχαν. Η ομάδα του Γιάννη Παθιακάκη βέβαια είχε παραταχθεί και με αρκετές απουσίες (Νικολαΐδης, Κασάπης, Νάβας, Καψής), ενώ o έμπειρος τεχνικός είχε αφήσει και στον πάγκο τον Βασίλη Τσιάρτα κι έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Τάκη Λεμονή να κυριαρχήσουν απόλυτα. Από τότε πάντως ακολούθησε μία ακόμα πιο μεγάλη νίκη των Πειραιωτών επί της ΑΕΚ, το 6-0 του 2011.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Ολυμπιακός

: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Κωστούλας, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Ζέτερμπεργκ, Ζε Ελίας (60′ Πουρσανίδης), Τζόρτζεβιτς (70′ Καραταΐδης), Οφορίκουε, Τζιοβάνι (57′ Αλβέζ).

ΑΕΚ

: Ατματσίδης, Ροντρίγκο, Κωστένογλου (51′ Δέλλας), Λάκης, Ζήκος (72′ Ρουίζ), Πετκόφ, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Κοπιτσής, Κόλα (84′ Κωστής), Πίττος.

πηγή:  sdna.gr