Video

Να αποφασίσει η κοινωνία για την ηγεσία της κεντροαριστεράς, λέει ο Θεοδωράκης

«Φεύγουν για να έχουν ένα ευκολότερο μέλλον» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού για τις αποχωρήσεις βουλευτών από το κόμμα του.

Αιχμές κατά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άφησε για μια ακόμα φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέμεινε ότι πρέπει να τα αποφασίσει η κοινωνία και όχι οι κομματικοί μηχανισμοί. 

Και έφερε το παράδειγμα των Γάλλων: «Κάντο όπως οι σοσιαλιστές στη Γαλλία, όπου δεν φοβούνται τις κάλπες και η ηγεσία βγαίνει από την κοινωνία και όχι από συνέδρια και παζάρια κομματικών μηχανισμών». 

Ερωτώμενος γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αποδεκτή η πρόταση για εκλογή ηγεσίας από την κοινωνία είπε ότι «κάποιοι προτιμούν να διατηρήσουν τις καρέκλες τους παρά να διακινδυνεύσουν μια ανοιχτή διαδικασία με πολλές υποψηφιότητες». 

Για την ένταξη βουλευτών του Ποταμιού σε άλλα κόμματα είπε ότι όσοι έχουν αποχωρήσει δεν έχουν εκφράσει καμία πολιτική διαφωνία για κανένα θέμα αλλά φεύγουν γιατί θεωρούν ότι στα άλλα κόμματα μπορούν να έχουν ένα ευκολότερο μέλλον. 

Τόνισε για άλλα μια φορά ότι ο ίδιος και το Ποτάμι θα συνεχίσει να προσπαθεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, επιμένοντας στις αρχές που δημιούργησαν το Ποτάμι. 

«Εάν κάποιοι νιώθουν ανήσυχοι για το μέλλον τους, ώρα τους καλή» σημείωσε.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως «η Ελλάδα και ο λαός της είναι εκείνοι που πληρώνουν ακριβά τις αναβολές και τις καθυστερήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι η κυβέρνηση έχει πάθει εφηβικό παροξυσμό και ακολουθεί την τακτική «ποτέ μην κάνεις κάτι σήμερα αν μπορεί να το αναβάλεις για αύριο».

Και θύμισε ότι ο κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι μέχρι αρχές Δεκέμβρη πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση και τώρα φτάσαμε στον Φεβρουάριο χωρίς κανένας από την κυβέρνηση να έχει απολογηθεί γι’ αυτό».

Υπογράμμισε την ανάγκη να μην χαθεί η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ότι διαφορετικά το καλοκαίρι θα επιστρέψουμε στο σενάριο της χρεοκοπίας του 2015.

Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα να πει ποιους έντιμους συμβιβασμούς θέλει να κάνει και να μην καταλήξουμε πάλι να ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Θύμισε τα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 15, την εκτόξευση της ανεργίας, το κλείσιμο των τραπεζών και όλα αυτά που τελικά στοίχισαν στην χώρα 86 δισ. ευρώ.