Αθλητισμός

Το αίτημα του Άρη και η μοναδική πόλη που θέλει τον τελικό

Ο Άρης έκανε επίσημο αίτημα στην ΕΟΚ να εξεταστεί η πιθανότητα να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας (19/2) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά όλα συνεχίζουν να δείχνουν... Ηράκλειο.

Είναι γεγονός πως στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (23/1), η ΕΟΚ είχε ζητήσει από τις δύο ομάδες να ενημερώσουν αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη και των δύο εγγράφως. Στις 15:20 ο Άρης έστειλε επισήμως να εξεταστεί η πιθανότητα να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ, ώστε να μην γίνει στο Ηράκλειο. Για το αίτημα του Άρη αναφέρθηκε δημόσια και το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Δημήτρης Χρηστίδης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων στον «Libero 107,4»: «Υπήρξε εισήγηση να γίνει ο τελικός στο Ηράκλειο, αλλά υπήρξε αντίδραση και εμείς υποστηρίξαμε την προοπτική να γίνει ο τελικός στην Β. Ελλάδα. Στο τέλος της συνεδρίασης αυτό που έγινε αντιληπτό είναι ότι, ο Άρης αποδέχτηκε να γίνει το ματς στο ΟΑΚΑ, γιατί η εναλλακτική ήταν να γίνει στο Ηράκλειο».

 Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η λύση του Ηρακλείου αποτελεί μονόδρομο, καθώς οι άνθρωποι που θα πάρουν τη σημαντική αυτή απόφαση δεν θέλουν να στείλουν το ματς στην έδρα μία εκ των δύο ομάδων του τελικού.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο μοναδικός που έχει ζητήσει επισήμως από την ΕΟΚ να αναλάβει την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου. Τα «Δύο Αοράκια» πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού και πρόθεση όλων είναι να δοθούν εισιτήρια κανονικά και στις δύο ομάδες και να μην μοιραστούν σε σχολεία και μαθητές, όπως είχε γίνει σε αγώνες στο παρελθόν.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να παρθεί και να ανακοινωθεί την Τρίτη (24/1) ή την Τετάρτη (25/1).

Και το ποδόσφαιρο «στέλνει» τον τελικό στο ΗράκλειοΕπιπροσθέτως, υπάρχει ακόμα ένας παράγοντας που… στέλνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ (19/2) στο Ηράκλειο! Το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο (18-19/2) διεξάγεται για την 21η αγωνιστική της ποδοσφαιρικής Superleague το ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Θυμίζουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται την Πέμπτη (16/2) με την Οσμανλίσπορ για το Europa League, οπότε αυτομάτως το ντέρμπι με τους «κιτρινόμαυρους» θα διεξαχθεί δεδομένα την Κυριακή (19/2, 19:30).

Όπως είναι λογικό, η ταυτόχρονη παρουσία οπαδών της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Άρη στο ΟΑΚΑ (στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και το μπασκετικό κλειστό, που βρίσκονται δίπλα – δίπλα), αποτελεί ακόμα έναν παράγοντα που αποτρέπει τη διεξαγωγή της μπασκετικής αναμέτρησης στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και… στέλνει τον τελικό στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

πηγή:  sdna.gr