Αθλητισμός

Λογικό και απαράδεκτο…

Ο Γιώργος Νοικοκύρης γράφει για την λογική που αναμένεται να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός στην περίπτωση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς αλλά και την απαράδεκτη κίνηση αποδοκιμασίας του Πάουλο Μπέντο στον αγώνα με την Ξάνθη.

Από την μια ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, από την άλλη ο Πάουλο Μπέντο. Από την μια ο Σέρβος μέσος που ήρθε πριν 2,5 χρόνια ως μεταγραφή της τελευταίας στιγμής τον Αύγουστο του 2014 και τώρα είναι αρχηγός με τα όλα του στον Ολυμπιακό. Από την άλλη ο Πάουλο Μπέντο που ήρθε και αυτός ως λύση εν μέσω κρίσης τον περασμένο Αύγουστο στον Ολυμπιακό και άκουσε τον κόσμο της ομάδας το περασμένο Σάββατο με την Ξάνθη να τον γιουχάρει πριν τον αγώνα.

Δύο διαφορετικά θέματα στην «ερυθρόλευκη» επικαιρότητα που… συνδυάζουν το λογικό με το απαράδεκτο όταν μπαίνουν στην ίδια κουβέντα.

 Ο Σέρβος μέσος απασχολεί έντονα τη… μισή Πρέμιερ Λιγκ με τις τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου να αναμένονται «καυτές» αναφορικά με το μέλλον του. Έξι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, μεταξύ των οποίων και η Χαλ των Σίλβα και Ελαμπντελαουί στο «κόλπο» για τον «Μίλι». Στο «κόλπο» των 15 εκατομμυρίων ευρώ! Εκεί άλλωστε έχει βάλει ο Ολυμπιακός το μίνιμουμ ποσό για να δώσει το «οκ» για την πώληση. Ο «Μίλι» μετά τον αγώνα στα Πηγάδια με την Ξάνθη είχε κάνει δηλώσεις για το μέλλον του και είχε πει πως είναι σε ανοικτή γραμμή με την διοίκηση και ότι και αν προκύψει θα είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

Κανείς αυτή την στιγμή δεν μπορεί να βάλει το «χέρι στη φωτιά» και να πει πως ο «Μίλι» θα συνεχίσει και μετά τον Ιανουάριο, όπως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα γίνει η μεγάλη πώληση. Το σίγουρο είναι πως ο Μιλιβόγεβιτς έχει «σπάσει τα κοντέρ», έχει αποδειχθεί μια ακόμη «έξυπνη» μεταγραφή όταν αρχικά ο Ολυμπιακός τον έπαιρνε δανεικό από την Άντερλεχτ και το επόμενο καλοκαίρι τον αγόραζε για 2,5 εκατ. ευρώ. Ακόμη και όταν έλεγε «όχι» σε προτάσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ της Φενέρ και όχι μόνο πρόπερσι, ακόμη και το καλοκαίρι που πέρασε. Ο Σέρβος δείχνει έτοιμος για το μεγάλο βήμα, έχει και τον μεγάλο μάνατζερ που μπορεί να κάνει το deal (σ.σ. Ραμαντάνι). Τα όσα συμβαίνουν λοιπόν για τα «μάτια» του «Μίλι» είναι απολύτως λογικά. Και αν δεν πάει τώρα σε ένα σπουδαίο πρωτάθλημα, θα πάει το καλοκαίρι.

Σίγουρα αν φύγει τώρα θα λείψει και πολύ μάλιστα από τον Ολυμπιακό και τον Μπέντο. Αν όμως βρεθεί η ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ να δώσει τα πολλά λεφτά τότε δύσκολα λες «όχι». Με την Πρέμιερ Λιγκ άλλωστε ο Ολυμπιακός «χτίζει» στενές επαφές. Μιραλάς, Μήτρογλου, Μαζουάκου, Ομάρ έχουν κάνει την διαδρομή από τον Πειραιά στα σύγχρονα χρόνια. Λογικό λοιπόν με τις εμφανίσεις του Μιλιβόγεβιτς να προκύψει, αργά ή γρήγορα και άλλη μια παρόμοια περίπτωση.

Και από το λογικό του «Μίλι» στο απαράδεκτο του Μπέντο. Έστω και καθυστερημένα, καθώς το ματς έγινε το Σάββατο.

Η γιούχα στο άκουσμα του ονόματος του Πορτογάλου τεχνικού στο Καραισκάκη λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας με την Ξάνθη ήταν ότι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Να γιουχάρεται ο προπονητής του Ολυμπιακού από οπαδούς του Ολυμπιακού πριν καν ξεκινήσει το ματς είναι απαράδεκτο. Και στο μόνο που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα είναι σε προβλήματα. Ότι διαφωνίες και αν έχουν (έχουμε) οι «προπονητές της εξέδρας», όσο και αν δεν αρέσει αυτό που παίζει ο Ολυμπιακός του Μπέντο, χίλια δίκια να έχουν κατά του Μπέντο τέτοια αντίδραση είναι εκτός λογικής.

Δεν είμαι από τους υπερασπιστές του Μπέντο, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τις απόψεις μου γύρω από τον Πορτογάλο τεχνικό. Δεν παύει όμως αυτός να είναι ο προπονητής και όπως του καταλογίζουν (καταλογίζουμε) πολλά «στραβά» μπορώ κάλλιστα να βρω και πολλές δικαιολογίες αλλά και αρκετά καλά για τον Πορτογάλο. Όταν όμως είσαι οπαδός του Ολυμπιακού και πας στο γήπεδο να δεις την ομάδα σου, που σε μια χρονιά που ξεκίνησε με «ναυάγια», εξελίσσεται με… περίπατο στο πρωτάθλημα έστω και αν ο Ολυμπιακός δεν είναι κανονικός Ολυμπιακός (αλλά πολύ καλύτερος από όλους τους άλλους στην Ελλάδα), με την ομάδα στους «32» του Γιουρόπα, με το Κύπελλο μέσα, με νέα παιδιά να παίζουν για πρώτη φορά ως πρωταγωνιστές και όχι ως κομπάρσοι τότε δεν νοείται να κράζεις με αυτόν τον τρόπο.

Έτσι τουλάχιστον το νοιώθω εγώ, που επαναλαμβάνω δεν είμαι θιασώτης του Μπέντο, σωστό ή λάθος είναι στο κριτήριο του καθενός.

πηγή: sdna.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο