Κόσμος

Ιταλία: Αυξάνονται οι φόβοι για τους νεκρούς στο τροχαίο με το σχολικό

Στο σημείο βρίσκονται άτομα από το ουγγρικό προξενείο προκειμένου να βοηθήσουν στην αναγνώριση των θυμάτων.

Φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών εκφράζονται στη Βερόνα της Ιταλίας, όπου αργά το βράδυ της Παρασκευής ένα σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές λυκείου από την Ουγγαρία παραδόθηκε στις φλόγες μετά από σύγκρουση με πυλώνα ηλεκτρικού σε αυτοκινητόδρομο κοντά στη πόλη της βόρειας Ιταλίας.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 16 ενώ οι τραυματίες πλησιάζουν τους 39, ενώ «πολλοί από αυτούς είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση» όπως είπε μέλος των σωστικών συνεργείων στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24.

Στο σημείο βρίσκονται στελέχη του ουγγρικού προξενείου προκειμένου να βοηθήσουν στην αναγνώριση των σορών.

«Είναι μια απίστευτα τραγική κατάσταση» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουγγαρίας.

Ένας καθηγητής φυσικής αγωγής συνέβαλε στο να μπορέσουν να σωθούν πολλοί μαθητές που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο.

Ο καθηγητής είχε ήδη καταφέρει να απομακρυνθεί και να φτάσει σε ασφαλές σημείο, αλλά αποφάσισε να ανέβει και πάλι στο λεωφορείο, για να βοηθήσει όσους περισσότερους μαθητές μπορούσε, ώστε να βγουν από το φλεγόμενο όχημα. 

Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη, όπως δήλωσε ο Ούγγρος πρόξενος στους δημοσιογράφους. Κάποιοι άλλοι μαθητές -κυρίως εκείνοι που κάθονταν στο πίσω μέρος του τουριστικού λεωφορείου- κατάφεραν να βγουν σπάζοντας τα τζάμια των παραθύρων.

Ένας Ιταλός οδηγός φορτηγού, δήλωσε ότι αρκετά χιλιόμετρα πριν την τραγική πρόσκρουση είχε παρατηρήσει ότι μια από τις ρόδες του λεωφορείου παρουσίαζε σοβαρό πρόβλημα.

Ένα στοιχείο που θα μπορούσε να εξηγήσει, τουλάχιστον μερικώς, για ποιο λόγο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με τόσο δραματικές συνέπειες.