Ελλάδα

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Σώρρα

Για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, ζητά την ποινική δίωξη Σώρρα και Λαμπράκη, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η μήνυση, “το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Το έχει επιβεβαιώσει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η απόδειξη κατάθεσης, που συνοδεύει το χρεόγραφο, αφορά ανύπαρκτη εταιρία-φάντασμα στον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι, για να μην μπορούν να ελεγχθούν”.