Κόσμος

Κίνα: Στο 96,8% το ποσοστό ασφάλειας τροφίμων το 2016

Από τα 2.532 δείγματα βρεφικού γάλακτος που συγκεντρώθηκαν το 2016, μόνο 22 περιείχαν συστατικά που δεν επιτρέπονται.

Στο 96,8% ανήλθε το ποσοστό ασφάλειας τροφίμων το 2016 στην Κίνα. 

 Ειδικότερα, η αρμόδια αρχή τροφίμων και φαρμάκων CFDA διεξήγαγε ελέγχους σε 257.000 δείγματα από τρόφιμα σε όλη τη χώρα την περασμένη χρονιά, με το 96,8% εξ αυτών να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της CFDA, οι έλεγχοι που έγιναν για μη ασφαλή συστατικά, όπως μελαμίνη σε γαλακτοκομικά προϊόντα και βρεφικό γάλα, δεν αποκάλυψαν κάποιες ανωμαλίες. 

Από τα 2.532 δείγματα βρεφικού γάλακτος που συγκεντρώθηκαν το 2016, μόνο 22 περιείχαν συστατικά που δεν επιτρέπονται βάσει των εθνικών προδιαγραφών, ανέφερε η CFDA.