Σταθερές ήταν τον Δεκέμβριο οι διεθνείς τιμές των τροφίμων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).
Η μεγάλη άνοδος των φυτικών ελαίων και των γαλακτοκομικών προϊόντων αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό την πτώση στις τιμές της ζάχαρης και του κρέατος.
O δείκτης τιμών του FAO, ο οποίος μετρά τις μηνιαίες μεταβολές ενός καλαθιού δημητριακών, σπορέλαιων, γαλακτοκομικών προϊόντων, κρέατος και ζάχαρης, διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στις 171,8 μονάδες από 171,9 τον Νοέμβριο.
Για το σύνολο του 2016, ο δείκτης μειώθηκε 1,5% σε σχέση με το 2015, σημειώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη ετήσια μείωση.