Κόσμος

FAO: Σταθερές οι τιμές τροφίμων τον Δεκέμβριο

Η μεγάλη άνοδος των φυτικών ελαίων και των γαλακτοκομικών προϊόντων αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό την πτώση στις τιμές της ζάχαρης και του κρέατος.

Σταθερές ήταν τον Δεκέμβριο οι διεθνείς τιμές των τροφίμων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Η μεγάλη άνοδος των φυτικών ελαίων και των γαλακτοκομικών προϊόντων αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό την πτώση στις τιμές της ζάχαρης και του κρέατος.

O δείκτης τιμών του FAO, ο οποίος μετρά τις μηνιαίες μεταβολές ενός καλαθιού δημητριακών, σπορέλαιων, γαλακτοκομικών προϊόντων, κρέατος και ζάχαρης, διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στις 171,8 μονάδες από 171,9 τον Νοέμβριο.

Για το σύνολο του 2016, ο δείκτης μειώθηκε 1,5% σε σχέση με το 2015, σημειώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη ετήσια μείωση.