Υλικά (για ένα ταψί 36 εκ.)36 σαβαγιάρ 750 γρ. τυρί μασκαρπόνε 2 κρόκοι αυγού100 γρ. ζάχαρη80 ml κρασί Marsala150 ml καφέ espresso ¼ κ.γ. αλάτι25 γρ. πούδρα κακάο150 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
ΕκτέλεσηΕτοιμάζετε τον espresso και τον ρίχνετε σε ένα ορθογώνιο σκεύος (με διαστάσεις μεγαλύτερες απ’ το μήκος των σαβαγιάρ). Προσθέτετε το Μαρσάλα και ανακατεύετε. Τα αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία και ετοιμάζετε τη κρέμα.Χτυπάτε με σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα. Ρίχνετε στο μείγμα λίγο λίγο το μασκαρπόνε και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να μαλακώσει και να είναι παχύρρευστο. Προσθέτετε το αλάτι, 2 κουταλιές απ’ το μείγμα καφέ και Μαρσάλα και την κρέμα γάλακτος και χτυπώντας με το σύρμα τα φέρνετε σε μια σχετικά ρευστή υφή. Η κρέμα είναι έτοιμη. Παίρνετε ένα-ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάτε στιγμιαία στο υγρό μείγμα καφέ-Μαρσάλα, ώστε το υγρό να απορροφηθεί κατά το 1/3 του ύψους τους και τα τοποθετείτε στοιχισμένα μέσα στο ταψί. Δεν θέλετε να μουλιάσουν απ’ την αρχή σε όλο το ύψος τους για να μη σπάσουν καθώς τα βάζετε στη θέση τους. Αφού καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού με σαβαγιάρ, με ένα κουτάλι τα μουλιάζετε και από πάνω με φειδώ ώστε να μην έχουν πλαδαρή και υδαρή αίσθηση, όταν το τιραμισού θα είναι πλέον έτοιμο. Απλώνετε από πάνω τους τη μισή κρέμα και την ισίωνετε ώστε να καλύψει όλα τα σαβαγιάρ. Βάζετε με την ίδια διαδικασία και δεύτερη σειρά σαβαγιάρ, βουτηγμένα ελαφρά στο μείγμα καφέ- Μαρσάλα, τους ρίχνετε το υγρό από πάνω με κουτάλι και τα καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζετε την σκόνη κακάο πάνω απ’ όλη την επιφάνεια της κρέμας, κλείνετε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.