Υγεία

Κορυδαλλός: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την κατάθλιψη

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι' αυτή την ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτήν, να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης, με θέμα την κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορυδαλλού, με ομιλητές τον συγγραφέα και γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ Σταμάτη Μαλέλη, τον νευρολόγο- ψυχίατρο και πρόεδρο του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Δρ. Θάνο Ασκητή, και τη σύμβουλο ψυχικής υγείας Δανάη Γλαβίνα.

Η εκδήλωση είναι η μοναδική που πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα δυο βιβλίων, με θέμα την κατάθλιψη.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι’ αυτή την ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτήν, να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν το 2015 στο πλαίσιο του 2ου Συνέδριου Ψυχικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000. Αν και η εμφάνιση της νόσου οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ασθενών, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατραπεί η κλασική επιδημιολογία που αναγνωρίζει τις γυναίκες ως τα βασικά θύματα της κατάθλιψης.

Η εκδήλωση- συζήτηση με θέμα «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή», θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορυδαλλού (ισόγειο Δημαρχείου, Γρ. Λαμπράκη & Νικηφορίδη).