Υλικά 1 ½ λίτρο νερό1 φλ. κριθαράκι6 κ.σ. γεμάτες ταχίνι1 βαθύ πιάτο κρύο νερόαλάτιπιπέριλεμόνι (προαιρετικά)ΕκτέλεσηΒράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι να βράσει για περίπου 10′. Στη συνέχεια βάζουμε νερό σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι. Σιγά σιγά το αραιώνουμε (στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά μετά θα γίνει πιο αραιό). Καθώς είναι ζεστό, συμπληρώνουμε ζεστή σούπα (ακολουθώντας τη διαδικασία που κάνουμε για το αυγολέμονο) και ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να “σταθεί” για 10΄. Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα με κουτάλα το αραιωμένο ταχίνι και αλατίζουμε. Προσοχή, δεν ξαναζεσταίνουμε τη σούπα γιατί θα κόψει το ταχίνι! Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και στάζουμε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο πριν το απολαύσουμε ζεστό.
Ταχινόσουπα
Το ταχίνι είναι πολύ θρεπτικό και ενδείκνυται εάν είστε άρρωστοι.